Шта зна и како живи кувар "Великог вође"?

Кенџи Фуџимото, Јапанац који је годинама био кувар Ким Џонг Уна, открио је медијима неке од строго чуваних тајни севернокорејског диктатора, а то је успео и дебело да наплати.

Свијет 12.01.2016 | 13:25
Шта зна и како живи кувар "Великог вође"?

Фуџимото, који познаје Кима још од његове осме године, побегао је из Северне Кореје 2011, јер је почео да се плаши да ће га диктатор убити, као и друге своје рођаке и сараднике. Од тада зарађује за живот продајући књиге о Ким Џонг Уну и наплаћујући по 1.000 долара за свако телевизијско гостовање.

"Рекао сам му да идем у Токио да набавим састојке за суши и никада се нисам вратио. Видели смо се након тога на заједничком ручку и срећом, није ми замерио", каже Фуџимото.

Међу поверљивим информацијама које је кувар открио медијима налази се и та да је севернокорејски диктатор као тинејџер кришом слушао песме Витни Хјустон.

"Имао је 17 година када је од мене позајмио њен ЦД. Био је апсолутно одушевљен", каже Јапанац.

Ким Џонг Ун, иначе, заговара строгу забрану свих западњачких садржаја, што обухвата и музику, филмове и књиге страних аутора и извођача.

Иако каже да се "не љути на Кима", Кенџи Фуџимото и даље носи панцир и страхује за свој живот. Он лично није добио никакву казну због бекства од режима, али су његова супруга и деца завршили у кампу, на принудном раду.

Извор: Блиц

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Михаило Микић

12.01.2016 13:31

Ако за Бога знате куда ће кувару "великог вође" већа казна од оне коју су добили његова жена и дјеца која су завршила у "кампу на принудним раду!"

ОДГОВОРИТЕ