Šta zna i kako živi kuvar "Velikog vođe"?

Kendži Fudžimoto, Japanac koji je godinama bio kuvar Kim Džong Una, otkrio je medijima neke od strogo čuvanih tajni severnokorejskog diktatora, a to je uspeo i debelo da naplati.

Svijet 12.01.2016 | 13:25
Šta zna i kako živi kuvar "Velikog vođe"?

Fudžimoto, koji poznaje Kima još od njegove osme godine, pobegao je iz Severne Koreje 2011, jer je počeo da se plaši da će ga diktator ubiti, kao i druge svoje rođake i saradnike. Od tada zarađuje za život prodajući knjige o Kim Džong Unu i naplaćujući po 1.000 dolara za svako televizijsko gostovanje.

"Rekao sam mu da idem u Tokio da nabavim sastojke za suši i nikada se nisam vratio. Videli smo se nakon toga na zajedničkom ručku i srećom, nije mi zamerio", kaže Fudžimoto.

Među poverljivim informacijama koje je kuvar otkrio medijima nalazi se i ta da je severnokorejski diktator kao tinejdžer krišom slušao pesme Vitni Hjuston.

"Imao je 17 godina kada je od mene pozajmio njen CD. Bio je apsolutno oduševljen", kaže Japanac.

Kim Džong Un, inače, zagovara strogu zabranu svih zapadnjačkih sadržaja, što obuhvata i muziku, filmove i knjige stranih autora i izvođača.

Iako kaže da se "ne ljuti na Kima", Kendži Fudžimoto i dalje nosi pancir i strahuje za svoj život. On lično nije dobio nikakvu kaznu zbog bekstva od režima, ali su njegova supruga i deca završili u kampu, na prinudnom radu.

Izvor: Blic

 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Михаило Микић

12.01.2016 13:31

Ако за Бога знате куда ће кувару "великог вође" већа казна од оне коју су добили његова жена и дјеца која су завршила у "кампу на принудним раду!"

ODGOVORITE