Брачни пар из Неготина се шегачи с државом

Драган Милицановић из Неготина преварио је преко двадесет људи. Иако је осуђен, у затвор иде само да преспава. Тај посебан статус уследио је после сарадње његове жене и шефа Управе за извршење кривичних санкција.

Србија 12.01.2016 | 08:01
Брачни пар из Неготина се шегачи с државом

Милицановић (44) је у децембру 2014. осуђен на три године затвора јер је преварио купце - наплаћивао им је, а није испоручивао возила и тако је прибавио корист од 19 милиона динара. Један од оштећених купаца је и ХЕ „Ђердап 2“, којом од прошле године руководи његова супруга Љиљана Милицановић.

Једино је том предузећу и враћен дуг. Милицановићева, иначе братаница контроверзног бизнисмена Николе Сандуловића, уплатила је новац за „ладу ниву“, која никад није испоручена, од око 7.000 евра. Милицановић је требало да издржава казну у нишком затвору, али је решењем др Милана Стевовића, директора Управе за извршење кривичних санкција МУП, премештен у неготински затвор, у полуотворено одељење. А истом том Стевовићу је управо Милицановићева, крајем децембра 2014, уступила просторије фирме за отварање Канцеларије за алтернативне санкције. Милицановић је, иначе, два пута на по три месеца одлагао одлазак у затвор, и то на основу уверења о наводном критичном здравственом стању.

За то време је славио по кафанама, а у затвор се јавио тек када му је одбијен трећи захтев за одлагање издржавања казне. Иначе, он је у затвору ангажован да ради у једном тамошњем предузећу - преко дана одлази на посао, по подне се враћа у затвор. Као шлаг на торту, дошло је помиловање од председника Николића - 23. 12. 2015, када му је смањена казна за годину дана. Одлука је донета свега двадесетак дана пошто се и нашао иза решетака. Милицановић је осуђен јер је од 2002. до 2005. као власник и директор ДОО „Милицан комерц“ и председник УО ДОО „Интегра моторс“ преузео од увозника већи број возила и мотоцикала, продао их и новац задржао за себе, али и наплатио бројна возила која није ни испоручио.

Не одустајем од пара

Љубиша Дудић из Брзе Паланке, један од оштећених, каже да не одустаје од намере да наплати свој дуг.

"Још 2004. од старе девизне штедње уплатио сам Милицановићу 30.000 евра за џип „тојота јарис“. Имам све рачуне. Уколико не успем пред нашим судовима, обратићу се Амбасади Данске, чији сам држављанин, а то је већ много већи проблем за њега и Србију", каже Дудић.

Извор: Блиц

Коментари / 0

Оставите коментар