Bračni par iz Negotina se šegači s državom

Dragan Milicanović iz Negotina prevario je preko dvadeset ljudi. Iako je osuđen, u zatvor ide samo da prespava. Taj poseban status usledio je posle saradnje njegove žene i šefa Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

Srbija 12.01.2016 | 08:01
Bračni par iz Negotina se šegači s državom

Milicanović (44) je u decembru 2014. osuđen na tri godine zatvora jer je prevario kupce - naplaćivao im je, a nije isporučivao vozila i tako je pribavio korist od 19 miliona dinara. Jedan od oštećenih kupaca je i HE „Đerdap 2“, kojom od prošle godine rukovodi njegova supruga Ljiljana Milicanović.

Jedino je tom preduzeću i vraćen dug. Milicanovićeva, inače bratanica kontroverznog biznismena Nikole Sandulovića, uplatila je novac za „ladu nivu“, koja nikad nije isporučena, od oko 7.000 evra. Milicanović je trebalo da izdržava kaznu u niškom zatvoru, ali je rešenjem dr Milana Stevovića, direktora Uprave za izvršenje krivičnih sankcija MUP, premešten u negotinski zatvor, u poluotvoreno odeljenje. A istom tom Stevoviću je upravo Milicanovićeva, krajem decembra 2014, ustupila prostorije firme za otvaranje Kancelarije za alternativne sankcije. Milicanović je, inače, dva puta na po tri meseca odlagao odlazak u zatvor, i to na osnovu uverenja o navodnom kritičnom zdravstvenom stanju.

Za to vreme je slavio po kafanama, a u zatvor se javio tek kada mu je odbijen treći zahtev za odlaganje izdržavanja kazne. Inače, on je u zatvoru angažovan da radi u jednom tamošnjem preduzeću - preko dana odlazi na posao, po podne se vraća u zatvor. Kao šlag na tortu, došlo je pomilovanje od predsednika Nikolića - 23. 12. 2015, kada mu je smanjena kazna za godinu dana. Odluka je doneta svega dvadesetak dana pošto se i našao iza rešetaka. Milicanović je osuđen jer je od 2002. do 2005. kao vlasnik i direktor DOO „Milican komerc“ i predsednik UO DOO „Integra motors“ preuzeo od uvoznika veći broj vozila i motocikala, prodao ih i novac zadržao za sebe, ali i naplatio brojna vozila koja nije ni isporučio.

Ne odustajem od para

Ljubiša Dudić iz Brze Palanke, jedan od oštećenih, kaže da ne odustaje od namere da naplati svoj dug.

"Još 2004. od stare devizne štednje uplatio sam Milicanoviću 30.000 evra za džip „tojota jaris“. Imam sve račune. Ukoliko ne uspem pred našim sudovima, obratiću se Ambasadi Danske, čiji sam državljanin, a to je već mnogo veći problem za njega i Srbiju", kaže Dudić.

Izvor: Blic

Komentari / 0

Ostavite komentar