Видео: Енрике најбољи тренер; Гол године - Вендел Лира!

Нема изненађења - Луис Енрике тренер године! Енрике је прошле сезоне са каталонским гигантом освојио Триплету – првенсто и куп Шпаније, као и Лигу шампиона. Ове сезоне је већ узео европски суперкуп и Светско клупско првенство. Пушкаш награду однео је - Вендел Лира! Бразилац остао шокиран након што је његов погодак изабран и званично за најлепши у прошлој години.

 

Фудбал 11.01.2016 | 20:45
Видео: Енрике најбољи тренер; Гол године - Вендел Лира!

Очекивано. Стратег Барселоне Луис Енрике добитник је награде Златна лопта у конкуренцији тренера за 2015. годину, одлучено је у Цириху на свечаној церемонији.

Енрике је прошле сезоне са каталонским гигантом освојио Триплету – првенсто и куп Шпаније, као и Лигу шампиона. Ове сезоне је већ узео европски суперкуп и Светско клупско првенство.

Поред тренера Барселоне ове године кандидати за ово престижно признање били су тренер Бајерна Пеп Гвардиола и Аргентинац Хорхе Сампаоли, селектор Чилеа.

Гвардиола је прошле сезоне са минхенским Бајерном освојио Бундеслигу, а Сампаоли је са Чилеом постао првак Јужне Америке.

Награду за тренера године у женској конкуренцији однела је Џил Елис, која је са женском репрезентацијом САД узела шампионат света.

Пушкаш награду однео је - Вендел Лира! Бразилац остао шокиран након што је његов погодак изабран и званично за најлепши у прошлој години.

Није било изненађења када је у питању избор за најбољег тренера 2015. године, одређене полемике почеле су да се воде око састава који је обележио годину за нама, а у тренуцима док се чека име најбољег фудбалера света изабран је и најбољи гол у прошлој такмичарској години. Чувену Пушкаш награду у врло јакој конкуренцији узео је - Вендел Лира!

Бразилац је остао видно шокиран након што је његов погодак изабран и званично за најлепши у прошлој години. Толико да је почео да плаче, а чинило се да ни сам није могао да верује шта му се дешава. Сада већ бивши играч Гојанесије своје ремек дело остварио је у мечу против Атлетико Гојаненсеа, а подсетимо се још једном и како је то изгледало.

Вендел Лира (Атлетико ГО - Гојанесија):

Затим се присетимо и погодака Лионела Месија и Алесандра Флоренција.

Лионел Меси (Барселона - Атлетик Билбао)...

Алесандро Флоренци (Рома - Барселона)...

Коментари / 0

Оставите коментар