Video: Enrike najbolji trener; Gol godine - Vendel Lira!

Nema iznenađenja - Luis Enrike trener godine! Enrike je prošle sezone sa katalonskim gigantom osvojio Tripletu – prvensto i kup Španije, kao i Ligu šampiona. Ove sezone je već uzeo evropski superkup i Svetsko klupsko prvenstvo. Puškaš nagradu odneo je - Vendel Lira! Brazilac ostao šokiran nakon što je njegov pogodak izabran i zvanično za najlepši u prošloj godini.

 

Fudbal 11.01.2016 | 20:45
Video: Enrike najbolji trener; Gol godine - Vendel Lira!

Očekivano. Strateg Barselone Luis Enrike dobitnik je nagrade Zlatna lopta u konkurenciji trenera za 2015. godinu, odlučeno je u Cirihu na svečanoj ceremoniji.

Enrike je prošle sezone sa katalonskim gigantom osvojio Tripletu – prvensto i kup Španije, kao i Ligu šampiona. Ove sezone je već uzeo evropski superkup i Svetsko klupsko prvenstvo.

Pored trenera Barselone ove godine kandidati za ovo prestižno priznanje bili su trener Bajerna Pep Gvardiola i Argentinac Horhe Sampaoli, selektor Čilea.

Gvardiola je prošle sezone sa minhenskim Bajernom osvojio Bundesligu, a Sampaoli je sa Čileom postao prvak Južne Amerike.

Nagradu za trenera godine u ženskoj konkurenciji odnela je Džil Elis, koja je sa ženskom reprezentacijom SAD uzela šampionat sveta.

Puškaš nagradu odneo je - Vendel Lira! Brazilac ostao šokiran nakon što je njegov pogodak izabran i zvanično za najlepši u prošloj godini.

Nije bilo iznenađenja kada je u pitanju izbor za najboljeg trenera 2015. godine, određene polemike počele su da se vode oko sastava koji je obeležio godinu za nama, a u trenucima dok se čeka ime najboljeg fudbalera sveta izabran je i najbolji gol u prošloj takmičarskoj godini. Čuvenu Puškaš nagradu u vrlo jakoj konkurenciji uzeo je - Vendel Lira!

Brazilac je ostao vidno šokiran nakon što je njegov pogodak izabran i zvanično za najlepši u prošloj godini. Toliko da je počeo da plače, a činilo se da ni sam nije mogao da veruje šta mu se dešava. Sada već bivši igrač Gojanesije svoje remek delo ostvario je u meču protiv Atletiko Gojanensea, a podsetimo se još jednom i kako je to izgledalo.

Vendel Lira (Atletiko GO - Gojanesija):

Zatim se prisetimo i pogodaka Lionela Mesija i Alesandra Florencija.

Lionel Mesi (Barselona - Atletik Bilbao)...

Alesandro Florenci (Roma - Barselona)...

Komentari / 0

Ostavite komentar