ЕП: Каква штета! Али дјевојке, БРАВО!

Женска ватерполо репрезентација Србије изгубила од Немачке 13:14 у 1. колу ЕП у Београду. Каква драма у Арени, одлучујући гол постигнут 20 секунди пре краја.

Остали спортови 11.01.2016 | 19:00
ЕП: Каква штета! Али дјевојке, БРАВО!

Каква штета што наше девојке нису награђене за велики труд, борбу, жељу да шампионат Европе почну победом или бар ремије са фаворизованим Немицама.

Србија - Немачка 13:14 (5:3, 1:3, 4:4, 3:4) после две четвртине утакмице 1. кола Европског првенства у ватерполу у Београду.

Мало, баш мало је недостајало Српкињама да разгале неколико хиљада навијача у Арени и много више крај малих екрана. Водиле су 5:1(1) у првој четвртини, имале егал резултат у својим рукама, али су платиле данак неискуству...

Ипак, не смеју да буду много тужне и разочаране, јер за оно што су показале, а то је пре свега борбеност, лепе акције, голови заслужују сваку похвалу и честитке.

Почетак утакмице - као из снова. После сјајних голова Јелене Вуковић (три) и Драгане Ивковић (два) резултат на семафорту био је нестваран - 5:1. Али, у финишу првог дела, Немице су постигле два гола и ухватиле су прикључак.

У другој четвртини, Немице су се потпуно вратиле у меч, али нису успеле да потпуно преокрену, иако су у неколико наврата имале шансу за то. Српски напад је стао, а Немице су умешно користиле сваку прилику.

Трећа четвртина почела је још једним феноменалним голом Драгане Ивковић, али потом Немице преокрећу. Тек средином треће четвртине, Немачка је повела голом Клаудије Керн. Међутим, већ у наредном нападу Србија је изједначила "торпедом" Тијане Јаковљевић.

Српкиње су успеле да се одбране са играчицом мање, али нису реализовале наредни напад са бројчаном предношћу у базену. Казна за неискоришћени контранапад одмах је уследила - Кармен Гелсе је својим трећим голом поново донела предност Немачкој.

Међутим, Тијана Јаковљевић је новим сјајним голом вратила егал у меч.

У наредном нападу Немице, преко Клаудије Бломенкамп, поново имају гол предностуи, али Србија се одмах враћа - гол Ларе Луке за 10:10!

Каква драма у последњем делу игре - гол за гол. Немице постигну, Српкиње узврате. Тако све до 13:13. Кренуо је срспки тим у напад, али су се, ваљда, због силне жеље, спетљале, погрешиле и Немице су из контре, голом изванредне Клаудије Бломенкамп (укупно је дала четири гола) оствариле тријумф. Имао је српски тим напад за изједначење, али је шут изблокиран...

Штета, баш штета. Али, биће боље, прилика за поправни је у среду, 13. јануара, када је на програму дуел против Хрватица (17.15х).

Голове за српски тим постигле су: Јелена Вуковић 4, Драгана Ивковић 3, Тијана Јаковљевић и Лука Лара по 2, Јована Пантовић и Ивана Ћоровић по један.

Коментари / 0

Оставите коментар