EP: Kakva šteta! Ali djevojke, BRAVO!

Ženska vaterpolo reprezentacija Srbije izgubila od Nemačke 13:14 u 1. kolu EP u Beogradu. Kakva drama u Areni, odlučujući gol postignut 20 sekundi pre kraja.

Ostali sportovi 11.01.2016 | 19:00
EP: Kakva šteta! Ali djevojke, BRAVO!

Kakva šteta što naše devojke nisu nagrađene za veliki trud, borbu, želju da šampionat Evrope počnu pobedom ili bar remije sa favorizovanim Nemicama.

Srbija - Nemačka 13:14 (5:3, 1:3, 4:4, 3:4) posle dve četvrtine utakmice 1. kola Evropskog prvenstva u vaterpolu u Beogradu.

Malo, baš malo je nedostajalo Srpkinjama da razgale nekoliko hiljada navijača u Areni i mnogo više kraj malih ekrana. Vodile su 5:1(1) u prvoj četvrtini, imale egal rezultat u svojim rukama, ali su platile danak neiskustvu...

Ipak, ne smeju da budu mnogo tužne i razočarane, jer za ono što su pokazale, a to je pre svega borbenost, lepe akcije, golovi zaslužuju svaku pohvalu i čestitke.

Početak utakmice - kao iz snova. Posle sjajnih golova Jelene Vuković (tri) i Dragane Ivković (dva) rezultat na semafortu bio je nestvaran - 5:1. Ali, u finišu prvog dela, Nemice su postigle dva gola i uhvatile su priključak.

U drugoj četvrtini, Nemice su se potpuno vratile u meč, ali nisu uspele da potpuno preokrenu, iako su u nekoliko navrata imale šansu za to. Srpski napad je stao, a Nemice su umešno koristile svaku priliku.

Treća četvrtina počela je još jednim fenomenalnim golom Dragane Ivković, ali potom Nemice preokreću. Tek sredinom treće četvrtine, Nemačka je povela golom Klaudije Kern. Međutim, već u narednom napadu Srbija je izjednačila "torpedom" Tijane Jakovljević.

Srpkinje su uspele da se odbrane sa igračicom manje, ali nisu realizovale naredni napad sa brojčanom prednošću u bazenu. Kazna za neiskorišćeni kontranapad odmah je usledila - Karmen Gelse je svojim trećim golom ponovo donela prednost Nemačkoj.

Međutim, Tijana Jakovljević je novim sjajnim golom vratila egal u meč.

U narednom napadu Nemice, preko Klaudije Blomenkamp, ponovo imaju gol prednostui, ali Srbija se odmah vraća - gol Lare Luke za 10:10!

Kakva drama u poslednjem delu igre - gol za gol. Nemice postignu, Srpkinje uzvrate. Tako sve do 13:13. Krenuo je srspki tim u napad, ali su se, valjda, zbog silne želje, spetljale, pogrešile i Nemice su iz kontre, golom izvanredne Klaudije Blomenkamp (ukupno je dala četiri gola) ostvarile trijumf. Imao je srpski tim napad za izjednačenje, ali je šut izblokiran...

Šteta, baš šteta. Ali, biće bolje, prilika za popravni je u sredu, 13. januara, kada je na programu duel protiv Hrvatica (17.15h).

Golove za srpski tim postigle su: Jelena Vuković 4, Dragana Ivković 3, Tijana Jakovljević i Luka Lara po 2, Jovana Pantović i Ivana Ćorović po jedan.

Komentari / 0

Ostavite komentar