Партизан у једном дану одбио 4.000.000 евра!

Црно-бели траже више новца за трансфер Абубакара Оумаруа и чувају Дарка Брашанца од Белгијанаца!

Фудбал 12.01.2016 | 20:00
Партизан у једном дану одбио 4.000.000 евра!

Један може – други никако. После Петра Грбића и Ивана Шапоњића, удомљене у турски Ахисар и португалску Бенфику, спрема се Партизан да прода и Абубакара Оумаруа, међутим, тек кад на његов сто странци истресу више новца него у први мах.

Црно-бели су, према сазнањима МОЗЗАРТ Спорта, у понедељак одбили понуде за играча који је, уз Андрију Живковића, на листи најтраженијих ове зиме кад је клуб из Хумске 1 у питању. Реч је о Абубакару Оумаруу, међутим, руководиоци српског првака рекли су „не“ позиву из Кине вредном 1.300.000 евра.

Као што смо и најавили пред новогодишње празнике, Партизан је данас добио конкретну понудуза Оумаруа. Азијати су на име обештећења за тамнопутог нападача и најефикаснијег фудбалера Парног ваљка у европским утакмицама понудили 100.000 евра више од суме о којој се тад писало. У клубу влада мишљење да је зимски прелазни рок најповољнији тренутак за зараду и наплату десет голова камерунског шпица из првог дела сезоне. Додуше, уз одговарајућу накнаду. А на Топчидерском брду су лествицу подигли на 1.500.000 и тек кад Кинези појачају понуду Абу ће добити зелено светло за одлазак.

Осим Кинеза, за Абубакара Оумаруа се интересује и по један клуб из Саудијске Арабије и Турске. Његов евентуални трансфер представљаће чист добитак за Партизан, с обзиром да га је летос довео као слободног играча.

Истовремено кад и за Оумаруа, Партизан је одбио понуду и за Дарка Брашанца. И то у висини од 2.700.000 евра. Понуду је послао један белгијски клуб, из врха тамошњег првенства, чије се име држи у тајности.

После састанка коме су присуствовали чланови недавно формиране Радне групе, а на изричит захтев тренера Ивана Томића и спортског директора Ивице Илијева, понуда је одбијена, услед процене да је Брашанац жила куцавица на средини терена и да је његов опстанак у Партизану један од приоритета у зимском плрелазном року.

Подсетимо, Дарко Брашанац има уговор са црно-белима до јуна 2017. године, а ове зиме већ био на мети Удинезеа и Ахисара, међутим, како сад ствари стоје он остаје у Хумској 1.

Коментари / 0

Оставите коментар