Partizan u jednom danu odbio 4.000.000 evra!

Crno-beli traže više novca za transfer Abubakara Oumarua i čuvaju Darka Brašanca od Belgijanaca!

Fudbal 12.01.2016 | 20:00
Partizan u jednom danu odbio 4.000.000 evra!

Jedan može – drugi nikako. Posle Petra Grbića i Ivana Šaponjića, udomljene u turski Ahisar i portugalsku Benfiku, sprema se Partizan da proda i Abubakara Oumarua, međutim, tek kad na njegov sto stranci istresu više novca nego u prvi mah.

Crno-beli su, prema saznanjima MOZZART Sporta, u ponedeljak odbili ponude za igrača koji je, uz Andriju Živkovića, na listi najtraženijih ove zime kad je klub iz Humske 1 u pitanju. Reč je o Abubakaru Oumaruu, međutim, rukovodioci srpskog prvaka rekli su „ne“ pozivu iz Kine vrednom 1.300.000 evra.

Kao što smo i najavili pred novogodišnje praznike, Partizan je danas dobio konkretnu ponuduza Oumarua. Azijati su na ime obeštećenja za tamnoputog napadača i najefikasnijeg fudbalera Parnog valjka u evropskim utakmicama ponudili 100.000 evra više od sume o kojoj se tad pisalo. U klubu vlada mišljenje da je zimski prelazni rok najpovoljniji trenutak za zaradu i naplatu deset golova kamerunskog špica iz prvog dela sezone. Doduše, uz odgovarajuću naknadu. A na Topčiderskom brdu su lestvicu podigli na 1.500.000 i tek kad Kinezi pojačaju ponudu Abu će dobiti zeleno svetlo za odlazak.

Osim Kineza, za Abubakara Oumarua se interesuje i po jedan klub iz Saudijske Arabije i Turske. Njegov eventualni transfer predstavljaće čist dobitak za Partizan, s obzirom da ga je letos doveo kao slobodnog igrača.

Istovremeno kad i za Oumarua, Partizan je odbio ponudu i za Darka Brašanca. I to u visini od 2.700.000 evra. Ponudu je poslao jedan belgijski klub, iz vrha tamošnjeg prvenstva, čije se ime drži u tajnosti.

Posle sastanka kome su prisustvovali članovi nedavno formirane Radne grupe, a na izričit zahtev trenera Ivana Tomića i sportskog direktora Ivice Ilijeva, ponuda je odbijena, usled procene da je Brašanac žila kucavica na sredini terena i da je njegov opstanak u Partizanu jedan od prioriteta u zimskom plrelaznom roku.

Podsetimo, Darko Brašanac ima ugovor sa crno-belima do juna 2017. godine, a ove zime već bio na meti Udinezea i Ahisara, međutim, kako sad stvari stoje on ostaje u Humskoj 1.

Komentari / 0

Ostavite komentar