Даутбашић и Шахман предати Тужилаштву БиХ

Бакир Даутбашић, секретар Министарства безбједности БиХ и Билсена Шахман предати су данас око 16 сати и 30 минута Тужилаштву БиХ након криминалистичке обраде у просторијама СИПА-е, преносе федерални медији.

Босна и Херцеговина 11.01.2016 | 22:59
Даутбашић и Шахман предати Тужилаштву БиХ

У акцији СИПА-е, због ометања истраге у кривичном поступку који воде Тужилаштво БиХ и Основни суд у Приштини против Насера Кељмендија, јутрос је ухапшен Бакир Даутбашић, дугогодишњи секретар Министарства сигурности БиХ и кандидат Савеза за бољу будућност (СББ) за министра комуникација и саобраћаја БиХ.

Јутрос је ухапшена и његова невјенчана супруга Билсена Шахман, рођена 1971. године, иначе кандидаткиња СББ-а на протеклим Општим изборима за Парламент ФБиХ.

Они су осумњичени за ометања рада правосуђа у кривичном поступку који води Тужилаштво БиХ и Основни суд у Приштини против Насера Кељмендија.

Лишавање слободе резултат је сложене оперативне акције коју су уз надзор тужитеља проводили полицијски дјелатници СИПА-е у оквиру предмета кодног назива "Лутка 2", саопшено је из Тужилаштва БиХ.

Током акције прикупљени су докази да су наведени осумњичени подузимали незаконите радње и активности како би навели на давање лажног исказа свједока у предмету Тужилаштва БиХ против Насера Кељмендија и др. као и предмету који се води пред правосудним институцијама КиМ.

Након што су прикупљени детаљни докази о незаконитим активностима осумњичених, они су лишени слободе, а осумњичени су за кривично дјело ометање рада правосуђа.

Извршени су претреси на неколико локација у Сарајеву с циљем прикупљања доказног материјала, које проводе полицијски дјелатници СИПА-е уз сурадњу са МУП-ом Кантона Сарајево.

(НН)

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Је,ли

11.01.2016 17:04

Је ли овај Даутбашић СЕКРЕТАР министра МЕКТИЋА ???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микиц

11.01.2016 17:21

Босна је земљама у којом је... луд збуњеног. Бјези народе због тога из Босне у данасњу СРБију!

Name

ре михаило микиц

11.01.2016 17:49

Попе утрни висе прову ти укувану, ста радис по цитав дан па на све имас коментар, боље ту по Америкама скупи неке помоци па саљи овој насој биједи сто прави редове око контејнера. Неписмен си до зла Бога, а и иритантан тако сит, наједен и беспослен масне браде нам солис памет из Америке, прави си примјер насег однародјеног клера и свестенства(цаст изузецима, али таквих је маx 15%) који се поред злотвора политицара који му крв пију попео народу на ледја па га јаси и уси заврце. Попусти нас мало са својим краткоталасним заједљивим коментарима, дје це ти дуса распопе, бојис ли се Бога?

Name

ЈУГО

11.01.2016 18:10

Јест. То је Бакир Даутбашић из Министарства сигурности. Човјек ми је увјек дјеловао нормално, жао ми је што се ово десило али баш ме занима како Радончић зна да је он апсолутно невин. А тек Бакир, који га подржава у томе. Зар то није класични притисак на правосуђе.

Name

ово је 'интерна ствар' медју муслимаqним

11.01.2016 17:52

Даутбасиц је из странке СББ која је 'власниство' Фахрудина Радонцица. А знамо какви су односи Радонцица и Келмендија ком се суди на Косову и знамо да је Даqутбасиц као полицијски официр исао у Пристину да пријети свједоцима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Даут

11.01.2016 18:42

Бране га и Бакир и Фахро , и одбраниће га ! Али су дали задатак Срби на Србе - само је код Срба Криминал - и нико никога не смије бранити. ТУГА СРПСКА.

Name

Јос увијек

11.01.2016 17:58

Само хапсе Босњаке,кад це из других народа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сачекај

11.01.2016 18:04

Сачекај брале биће ко и до сада за једног пет !

Name

СОВА

11.01.2016 18:35

И ТРЕБА У ХАПС СВАКИ К...Ц У ОВОЈ ЈЕБЕНОЈ БИХ, пријети уцјењује , судови не раде ниста , а најмање тузиластва....

ОДГОВОРИТЕ
Name

сноуден

11.01.2016 18:43

Министар Мектиц мора бити опрезан ко му је секретар и ко му месетари по министарству, да информације не би цуриле....ОВАЈ БАКИР ДАУТБАСИЦ, ЈЕ ПОЛТРОН И КРИМОС СИРИХ РАЗМЈЕРА КОЈИ СЕ КРИЈЕ ИЗА ПЛАВЦА, ПРОВЈЕРИТЕ КОЛИКА ЈЕ ПУТА ЛЕТИО САМО НА РЕЛАЦИЈИ САРАЈЕВО ПРИСТИНА..... ЗАСТО СТО ВОЛИ ВИСОКЕ ДЕЦАНЕ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПД

11.01.2016 19:28

Овај Радоњчић је ове опране паре уложио у Босну, А шта је са ДОДИКОМ ,ПАВИЋЕМ ,ЧОВИЋЕМ И РАЗНИМ ТЕГЕЛТИЈАМА ,КОЈИ СУ ПОКРАЛИ НАШ НАРОД И ШТО ЈЕ НАЈГОРЕ ОДНИЈЕЛИ ПАРЕ ВАНИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

12.01.2016 12:51

Ти све знаш па и гдје су уложене Радончићеве паре. Можда си му водио финансијске књиге.Одговарат ћеш за саучесништво у прању новца.

Name

Бошњак

11.01.2016 19:46

Људи моји али ова лоповија из СДА и СББ плачу због хапшења њихових кадрова, то је за неповјероват.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

12.01.2016 00:20

Похапсити: Парламент БиХ, Вијеће министара БиХ, Предсједништво БиХ, Предсједнике и подпредсједнике оба ентитета, комплетне Владе оба ентитета, чланове Парламента оба ентитета, наравно све исто и у Брчко Дистрикту. Онда их испитивати о криминалу који су починили, незаконито стеченој имовини, па ако се нађе неки поштен, пустити на слободу. Све го лопов и хохштаплер... Без изузетка

ОДГОВОРИТЕ