Анализа: Царево ново одијело...!

Лео Меси ће вечерас пети пут бити крунисан у најбољег фудбалера света, можда ће добити и две награде, али ће сигурно бити богатији за 2.000.000 евра!

Фудбал 11.01.2016 | 18:00
Анализа: Царево ново одијело...!

Титула се враћа на Камп Ноу. Као што су пехари Примере, Купа краља, Лиге шампиона, Суперкупа Европе и Светског првенства за клубове завршили у срцу Каталоније, тако ће и трофеј за најбољег играча света у 2015. добити фудбалер Барселоне - Лионел Меси. Аргентинац ће вечерас, на гала свечаности у Цириху, бити проглашен најбољим на планети. Пети пут у каријери, после признања која је добијао 2009, 2010, 2011. и 2012.

У међувремену његову доминаицју прекинуо је Кристијано Роналдо са две Златне лопте, али се то признање овог понедељка враћа у руке чаробњака из Розарија, за кога не постоји ни трунка дилеме да ће последњи изаћи на подијум, иако је, осим аса Реал Мадрида, у најужој конкуреницији за награду и његов саиграч из Барсе Нејмар.

Меси слови и као највећи кандидат за још једном признање - најлепши гол у 2015. години. У питању је онај погодак у реваншу финала Купа краља против Атлетик Билбаа, а за награду „Ференц Пушкаш“ ривали су му Алесандро Флоренци (Рома, гол Барси са пола терена у Лиги шампиона) и Бразилац Вандел Лира (полумаказице у локалном првенству).

Како нема сумње да ће Меси освојити Златну лопту, а вероватно и награду за најлепши гол, део јавности бави се одабиром гардеробе најбољег фудбалера света. Сви се сећају како је на претходним церемонијама успевао да, у најмању руку, зачуди све присутне комбинацијама које одударају од класичних варијанти, Лео се спрема да опет буде - екстравагантан.

Према наводима из Шпаније, вечерас ће обући одело модне линије „Долче и Габана“. Црно. Ишарано белим крунама. Неко ће помислити да је ово начин да покаже Реалу, као краљевском клубу и Кристијану Роналду, као највећем ривалу, колико је испред њих, али је „квака“ на другој страни. Наиме, за то што ће обући ово одело, нови цар светског фудбала, добиће равно 2.000.000 евра од познате робне марке на име промоције.

Јер све је бизнис.

Осим фудбалера године и најлепшег гола у 2015. (бирају навијачи гласањем посредством интернета), селектори и капитени репрезентација 209 чланица ФИФА, потпомогнути гласовима новинара, изабраће и тренера године (Пеп Гвардиола, Луис Енрике и Хорхе Сампаоли), најбољу фудбалерку планете (у конкуренцији су Американка Карли Лојд, Немица Целија Шашић и Јапанка Аја Мијами), као и идеални тим ФИФпро.

Коментари / 0

Оставите коментар