Analiza: Carevo novo odijelo...!

Leo Mesi će večeras peti put biti krunisan u najboljeg fudbalera sveta, možda će dobiti i dve nagrade, ali će sigurno biti bogatiji za 2.000.000 evra!

Fudbal 11.01.2016 | 18:00
Analiza: Carevo novo odijelo...!

Titula se vraća na Kamp Nou. Kao što su pehari Primere, Kupa kralja, Lige šampiona, Superkupa Evrope i Svetskog prvenstva za klubove završili u srcu Katalonije, tako će i trofej za najboljeg igrača sveta u 2015. dobiti fudbaler Barselone - Lionel Mesi. Argentinac će večeras, na gala svečanosti u Cirihu, biti proglašen najboljim na planeti. Peti put u karijeri, posle priznanja koja je dobijao 2009, 2010, 2011. i 2012.

U međuvremenu njegovu dominaicju prekinuo je Kristijano Ronaldo sa dve Zlatne lopte, ali se to priznanje ovog ponedeljka vraća u ruke čarobnjaka iz Rozarija, za koga ne postoji ni trunka dileme da će poslednji izaći na podijum, iako je, osim asa Real Madrida, u najužoj konkureniciji za nagradu i njegov saigrač iz Barse Nejmar.

Mesi slovi i kao najveći kandidat za još jednom priznanje - najlepši gol u 2015. godini. U pitanju je onaj pogodak u revanšu finala Kupa kralja protiv Atletik Bilbaa, a za nagradu „Ferenc Puškaš“ rivali su mu Alesandro Florenci (Roma, gol Barsi sa pola terena u Ligi šampiona) i Brazilac Vandel Lira (polumakazice u lokalnom prvenstvu).

Kako nema sumnje da će Mesi osvojiti Zlatnu loptu, a verovatno i nagradu za najlepši gol, deo javnosti bavi se odabirom garderobe najboljeg fudbalera sveta. Svi se sećaju kako je na prethodnim ceremonijama uspevao da, u najmanju ruku, začudi sve prisutne kombinacijama koje odudaraju od klasičnih varijanti, Leo se sprema da opet bude - ekstravagantan.

Prema navodima iz Španije, večeras će obući odelo modne linije „Dolče i Gabana“. Crno. Išarano belim krunama. Neko će pomisliti da je ovo način da pokaže Realu, kao kraljevskom klubu i Kristijanu Ronaldu, kao najvećem rivalu, koliko je ispred njih, ali je „kvaka“ na drugoj strani. Naime, za to što će obući ovo odelo, novi car svetskog fudbala, dobiće ravno 2.000.000 evra od poznate robne marke na ime promocije.

Jer sve je biznis.

Osim fudbalera godine i najlepšeg gola u 2015. (biraju navijači glasanjem posredstvom interneta), selektori i kapiteni reprezentacija 209 članica FIFA, potpomognuti glasovima novinara, izabraće i trenera godine (Pep Gvardiola, Luis Enrike i Horhe Sampaoli), najbolju fudbalerku planete (u konkurenciji su Amerikanka Karli Lojd, Nemica Celija Šašić i Japanka Aja Mijami), kao i idealni tim FIFpro.

Komentari / 0

Ostavite komentar