Бејл опет обара рекорд: Враћа се на Острво за 120.000.000 евра!

Велшанин жели да напусти Мадрид јер је разочаран због смене Рафе Бенитеза тврди британски Тајмс.

Фудбал 13.01.2016 | 08:40
Бејл опет обара рекорд: Враћа се на Острво за 120.000.000 евра!

Манчестер Јунајтед је отпочео операцију „Герет Бејл“. Челници клуба са Олд Трафорда покушаће да сруше све трансфер рекорде и да за своту од равно 120.000.000 евра из Мадрида врате у Премијер лигу ове зиме крилног нападача Реала, пише британски Тајмс.

Наиме, са недавном сменом Рафе Бенитеза и будућност Герета Бејла, његовог миљеника у Мадриду, доведена је у питање. Јунајтед је прошлог лета већ покушао да купи Велшанина и понудио је сличну количину новца Реалу, али је председник Мадриђана Флорентино Перез одбацио све понуде, а и сам фудбалер је био спреман да остане у Шпанији.

Сада се, међутим, ситуација драстично променила, тврди Тајмс. Након одласка Рафе Бенитеза са клупе Мадриђана, Бејл је одмах послао СМС поруку председнику Реала у којој је изразио наду да наводи о отказу шпанском стручњаку нису истинити и то неколико сати пре него што је он званично пуштен низ воду. У таквој ситуацији, наводи овај лист, Бејл је поново почео да размишља о повратку у Енглеску, где би и породица више уживала.

Зато је потпредседник Манчестер Јунајтеда Ед Вудвард већ започео маневре како би до краја прелазног рока издејствовао трансфер Велшанина на Олд Трафорд у вероватно најскупљем аранжману у историји фудбала, подсећамо тешком чак 120.000.000 евра.

Иако је Велашнину пријала промена тренера, па је под вођством Зинедина Зидана постигао три гола у тријумфу над Депортивом од 5:0, из његове изјаве после меча може се наслутити да се велики трансфер у Манчестер Јунајтед спрема.
„Мислим да немам коме да полажем рачуне када је реч о мом статусу у Мадриду. Имао сам изврстан однос са Бенитезом и разочаран сам што је отишао, али се такве ствари догађају у фудбалу. Професионалац сам и морам да научите да живим с тим. Причао сам и са Зиданом чим је дошао у клуб првог дана и он зна да ћу увек давати 100 одсто на терену, као што сам то учинио против Депортива“, поручио је резервисани Бејл.

Информацију да Манчестер Јунајтед припрема куповину Велшанина индиректно је потврдио и Хари Реднап који га је лансирао у звезде као менаџер Тотенхема.
„Герет Бејл је један од топ пет фудбалера на свету. Невероватан таленат. Уколико га доведу у Манчестер Јунајтед ове зиме, мислим да ће освојити титулу у Премијер лиги, јер он може да направи ту разлику. Бејл је човек који одлучује утакмице. Даје голове, али и асистира. Може да постигне 16 или 17 голова на пролеће и да без проблема донесе титулу Јунајтеду. Он би био врхунско појачање за њих“, не оставља дилему Хари Реднап.

Уколико овог јануара комплетира трансфер на Олд Трафорд Велшанин ће оборити још један рекорд, а и Реал ће добро зарадити на њему. У лето 2013. године платили су га Тотенхему 94.000.000 евра, па ће после његовог скупог трансфера бити у плусу за 26.000.000 европских новчаница.

Коментари / 0

Оставите коментар