Bejl opet obara rekord: Vraća se na Ostrvo za 120.000.000 evra!

Velšanin želi da napusti Madrid jer je razočaran zbog smene Rafe Beniteza tvrdi britanski Tajms.

Fudbal 13.01.2016 | 08:40
Bejl opet obara rekord: Vraća se na Ostrvo za 120.000.000 evra!

Mančester Junajted je otpočeo operaciju „Geret Bejl“. Čelnici kluba sa Old Traforda pokušaće da sruše sve transfer rekorde i da za svotu od ravno 120.000.000 evra iz Madrida vrate u Premijer ligu ove zime krilnog napadača Reala, piše britanski Tajms.

Naime, sa nedavnom smenom Rafe Beniteza i budućnost Gereta Bejla, njegovog miljenika u Madridu, dovedena je u pitanje. Junajted je prošlog leta već pokušao da kupi Velšanina i ponudio je sličnu količinu novca Realu, ali je predsednik Madriđana Florentino Perez odbacio sve ponude, a i sam fudbaler je bio spreman da ostane u Španiji.

Sada se, međutim, situacija drastično promenila, tvrdi Tajms. Nakon odlaska Rafe Beniteza sa klupe Madriđana, Bejl je odmah poslao SMS poruku predsedniku Reala u kojoj je izrazio nadu da navodi o otkazu španskom stručnjaku nisu istiniti i to nekoliko sati pre nego što je on zvanično pušten niz vodu. U takvoj situaciji, navodi ovaj list, Bejl je ponovo počeo da razmišlja o povratku u Englesku, gde bi i porodica više uživala.

Zato je potpredsednik Mančester Junajteda Ed Vudvard već započeo manevre kako bi do kraja prelaznog roka izdejstvovao transfer Velšanina na Old Traford u verovatno najskupljem aranžmanu u istoriji fudbala, podsećamo teškom čak 120.000.000 evra.

Iako je Velašninu prijala promena trenera, pa je pod vođstvom Zinedina Zidana postigao tri gola u trijumfu nad Deportivom od 5:0, iz njegove izjave posle meča može se naslutiti da se veliki transfer u Mančester Junajted sprema.
„Mislim da nemam kome da polažem račune kada je reč o mom statusu u Madridu. Imao sam izvrstan odnos sa Benitezom i razočaran sam što je otišao, ali se takve stvari događaju u fudbalu. Profesionalac sam i moram da naučite da živim s tim. Pričao sam i sa Zidanom čim je došao u klub prvog dana i on zna da ću uvek davati 100 odsto na terenu, kao što sam to učinio protiv Deportiva“, poručio je rezervisani Bejl.

Informaciju da Mančester Junajted priprema kupovinu Velšanina indirektno je potvrdio i Hari Rednap koji ga je lansirao u zvezde kao menadžer Totenhema.
„Geret Bejl je jedan od top pet fudbalera na svetu. Neverovatan talenat. Ukoliko ga dovedu u Mančester Junajted ove zime, mislim da će osvojiti titulu u Premijer ligi, jer on može da napravi tu razliku. Bejl je čovek koji odlučuje utakmice. Daje golove, ali i asistira. Može da postigne 16 ili 17 golova na proleće i da bez problema donese titulu Junajtedu. On bi bio vrhunsko pojačanje za njih“, ne ostavlja dilemu Hari Rednap.

Ukoliko ovog januara kompletira transfer na Old Traford Velšanin će oboriti još jedan rekord, a i Real će dobro zaraditi na njemu. U leto 2013. godine platili su ga Totenhemu 94.000.000 evra, pa će posle njegovog skupog transfera biti u plusu za 26.000.000 evropskih novčanica.

Komentari / 0

Ostavite komentar