Дарел Вилијамс: Једва чекам да истрчим пред Гробаре!

Амерички кошаркаш о првим утисцима по доласку у Пионир...

Кошарка 12.01.2016 | 13:40
Дарел Вилијамс: Једва чекам да истрчим пред Гробаре!

После важне победе над Цибоном некако су сви у Партизану имали на уму "добро је, али биће боље кад дође Дарел Вилијамс". Амерички крилни центар је стигао још док су се његови нови саиграчи борили са Загрепчанима на паркету. Видно уморан од пута, помало и у чуду због свега што се догађа око њега, седео је у по завршетку меча испред свлачионице, у папучама, и упознавао се са Џамаром Вилсоном.

Питали смо га за прве утиске.
"Веома је занимљиво, ово је ново окружење, веома сам узбуђен што сам овде. Једва чекам да упознам тренера и да истрчим на терен са саиграчима. Гледао сам утакмицу на телевизији, заправо нисам улазио у халу, али била је то одлична утакмица и велика победа", прве су импресије Вилијамса.

Каже, раније је чуо, а сада је могао да се увери у то колико су присталице његовог новог клуба гласне и привржене.
"Чуо сам да је овде на утакмицама права лудница. Навијачи Партизана важе за најбоље у Европи. Не могу да дочекам да истрчим пред њих", као из топа је опалио Амриканац који је висок 205 центиметара и игра на позицијама четири и пет.

Ипак, највише прашине пред његов долазак подигла је прича о томе како је три месеца провео у затвору због сексуалног напаствовања - испоставиће се касније на суду - невин. Каже, само жели да игра кошарку и да заборави на то.
"То сам све оставио иза себе, већ две-три године. Све што могу да кажем је као и првог дана, а то је да нисам крив. Све је доказано на суду, верујем да сте упућени. Фокусиран сам на кошарку и то је једино о чему мислим. Добио сам шансу да се докажем и максимално ћу се трудити да је искористим. То ми је најважније", истакао момак који је на почетку каријере био велика нада кошарке, али су га споменути догађји успорили у напредовању.

За крај, рекао нам је да не зна много о Партизану, али да ће обавити "истраживање" чим буде могао.
"Искрено, нисам стигао да превише истражим о тиму и историји клуба, али ми је менаџер рекао о каквом се тиму ради, у каквој је незгодној ситуацији Партизан. Звао ме је и рекао да је ово сјајан сјајан клуб и велика прилика за мене. Сада када сам стигао, распитаћу се о свему", закључио је Вилијамс.

Колико ће стварно Вилијамс бити појачање за тим Александра Џикића моћи ћемо да видимо вероватно већ у мечу против Крке 16. јануара. Јасно, биће Американцу потребан одређен период пролагођавања, али је проблем што црно-бели времена немају.

Мораће одмах да "гризе" из све снаге.

Коментари / 0

Оставите коментар