Darel Vilijams: Jedva čekam da istrčim pred Grobare!

Američki košarkaš o prvim utiscima po dolasku u Pionir...

Košarka 12.01.2016 | 13:40
Darel Vilijams: Jedva čekam da istrčim pred Grobare!

Posle važne pobede nad Cibonom nekako su svi u Partizanu imali na umu "dobro je, ali biće bolje kad dođe Darel Vilijams". Američki krilni centar je stigao još dok su se njegovi novi saigrači borili sa Zagrepčanima na parketu. Vidno umoran od puta, pomalo i u čudu zbog svega što se događa oko njega, sedeo je u po završetku meča ispred svlačionice, u papučama, i upoznavao se sa Džamarom Vilsonom.

Pitali smo ga za prve utiske.
"Veoma je zanimljivo, ovo je novo okruženje, veoma sam uzbuđen što sam ovde. Jedva čekam da upoznam trenera i da istrčim na teren sa saigračima. Gledao sam utakmicu na televiziji, zapravo nisam ulazio u halu, ali bila je to odlična utakmica i velika pobeda", prve su impresije Vilijamsa.

Kaže, ranije je čuo, a sada je mogao da se uveri u to koliko su pristalice njegovog novog kluba glasne i privržene.
"Čuo sam da je ovde na utakmicama prava ludnica. Navijači Partizana važe za najbolje u Evropi. Ne mogu da dočekam da istrčim pred njih", kao iz topa je opalio Amrikanac koji je visok 205 centimetara i igra na pozicijama četiri i pet.

Ipak, najviše prašine pred njegov dolazak podigla je priča o tome kako je tri meseca proveo u zatvoru zbog seksualnog napastvovanja - ispostaviće se kasnije na sudu - nevin. Kaže, samo želi da igra košarku i da zaboravi na to.
"To sam sve ostavio iza sebe, već dve-tri godine. Sve što mogu da kažem je kao i prvog dana, a to je da nisam kriv. Sve je dokazano na sudu, verujem da ste upućeni. Fokusiran sam na košarku i to je jedino o čemu mislim. Dobio sam šansu da se dokažem i maksimalno ću se truditi da je iskoristim. To mi je najvažnije", istakao momak koji je na početku karijere bio velika nada košarke, ali su ga spomenuti događji usporili u napredovanju.

Za kraj, rekao nam je da ne zna mnogo o Partizanu, ali da će obaviti "istraživanje" čim bude mogao.
"Iskreno, nisam stigao da previše istražim o timu i istoriji kluba, ali mi je menadžer rekao o kakvom se timu radi, u kakvoj je nezgodnoj situaciji Partizan. Zvao me je i rekao da je ovo sjajan sjajan klub i velika prilika za mene. Sada kada sam stigao, raspitaću se o svemu", zaključio je Vilijams.

Koliko će stvarno Vilijams biti pojačanje za tim Aleksandra Džikića moći ćemo da vidimo verovatno već u meču protiv Krke 16. januara. Jasno, biće Amerikancu potreban određen period prolagođavanja, ali je problem što crno-beli vremena nemaju.

Moraće odmah da "grize" iz sve snage.

Komentari / 0

Ostavite komentar