Милинковић први пут по одласку из Партизана: Зашто нож?!

"Један део управног одбора, али и јавности као да је једва чекао наш неуспех против БАТЕ Борисова. Моје је било да станем испред играча и покупим 'пљувачку'", каже бивши тренер клуба из Хумске.

Фудбал 12.01.2016 | 00:00
Милинковић први пут по одласку из Партизана: Зашто нож?!

Зоран Милинковић, некадашњи тренер Партизана, огласио се први пут након 15. октобра и одласка са клупе клуба из Хумске.

Скоро три месеца владао је медијски целибат познатог српског стручњака, који је у великом интервјуу за Спортски журнал признао да му је тешко пао одлазак из вољеног клуба.
„Како да није… Презентовао сам управи двогодишњи план, планирао окосницу тима са децом из наше школе. Тако сам и почео сезону, са седамнаесторицом суперталентованих дечака. А прелазни рок је одрађен с врло, врло ограниченим финансијама. Кадровска лимитираност учинила је своје, с ове временске дистанце гледано, можда се погрешило што тада руководство није смогло снаге и храбрости да стане пред Партизанову јавност и јасно објасни ситуацију у клубу. Ћутали смо... И кренули у авантуру“, истакао је Милинковић.

Када је прсло све што је месецима уназад красило ваш тим?
„Исто вече, после егал утаскмице са БАТЕ Борисовим. Без обзира на директан пласман у Лигу Европе, елиминацију од искусније и далеко плаћеније екипе дочекани смо на – нож! Што од једног дела управног одбора, што од јавности. Као да се једва чекао неуспех, као да… И, како већ тада бива, изговорене речи у налету емоција и разочарења, оштри негативни коментари јавног мњења увек се спусте у свлачионицу поремете хармонију, пољуљају самопоуздање. И, тад нико не пита за квалитет тима, клупски буџет… него само одапиње стреле! Било па прошло.“

Јесте ли очекивали здушнију подршку играча?
"Момцима свака част. Одрађивали су посао како су знали, умели. Моје је било да станем испред, покупим - пљувачку! Све је у трену стало, распршило се као мехур од сапунице. А, мислио сам направићу нешто феноменално и, ако буде требало, на уштрб првенства. Одједном, најважнија реферанца вредности нису више били резултати у Европи, већ у домаћем шампионату. Лудачки, потпуно!"

Ваш одлазака из Партизана покренуо је причу о учесталим повредама као последици вашег метода рада?
„Будалаштина, шта бих друго рекао. Наслушао сам се и начитао разних глупости, нико није споменуо да смо после Аугзбурга остали без четворице кључних играча. Нико!“

Спекулисало се данима о 300.000 евра отписаних Партизану. Трач или истина?
„Узео сам зарађено до тог тренутка. Нисам размишљао о другачијем епилогу споразумног раскида уговора, поготово не да отворим фронт и судим се са вољеним клубом. Жалим једино што је процурело у јавност, јер с ене манипулише са љубављу према клубу.“

Гледано са стране, било би у реду да сте поделили суму на мале голиће?
„Сведок сам био Партизанових проблема, када директору Вазури стигне неколико тужби по разним основама. И, какав би бих човек био да сам увео клуб у још већи минус?“ , закључио је Зоран Милинковић.

Коментари / 0

Оставите коментар