Milinković prvi put po odlasku iz Partizana: Zašto nož?!

"Jedan deo upravnog odbora, ali i javnosti kao da je jedva čekao naš neuspeh protiv BATE Borisova. Moje je bilo da stanem ispred igrača i pokupim 'pljuvačku'", kaže bivši trener kluba iz Humske.

Fudbal 12.01.2016 | 00:00
Milinković prvi put po odlasku iz Partizana: Zašto nož?!

Zoran Milinković, nekadašnji trener Partizana, oglasio se prvi put nakon 15. oktobra i odlaska sa klupe kluba iz Humske.

Skoro tri meseca vladao je medijski celibat poznatog srpskog stručnjaka, koji je u velikom intervjuu za Sportski žurnal priznao da mu je teško pao odlazak iz voljenog kluba.
„Kako da nije… Prezentovao sam upravi dvogodišnji plan, planirao okosnicu tima sa decom iz naše škole. Tako sam i počeo sezonu, sa sedamnaestoricom supertalentovanih dečaka. A prelazni rok je odrađen s vrlo, vrlo ograničenim finansijama. Kadrovska limitiranost učinila je svoje, s ove vremenske distance gledano, možda se pogrešilo što tada rukovodstvo nije smoglo snage i hrabrosti da stane pred Partizanovu javnost i jasno objasni situaciju u klubu. Ćutali smo... I krenuli u avanturu“, istakao je Milinković.

Kada je prslo sve što je mesecima unazad krasilo vaš tim?
„Isto veče, posle egal utaskmice sa BATE Borisovim. Bez obzira na direktan plasman u Ligu Evrope, eliminaciju od iskusnije i daleko plaćenije ekipe dočekani smo na – nož! Što od jednog dela upravnog odbora, što od javnosti. Kao da se jedva čekao neuspeh, kao da… I, kako već tada biva, izgovorene reči u naletu emocija i razočarenja, oštri negativni komentari javnog mnjenja uvek se spuste u svlačionicu poremete harmoniju, poljuljaju samopouzdanje. I, tad niko ne pita za kvalitet tima, klupski budžet… nego samo odapinje strele! Bilo pa prošlo.“

Jeste li očekivali zdušniju podršku igrača?
"Momcima svaka čast. Odrađivali su posao kako su znali, umeli. Moje je bilo da stanem ispred, pokupim - pljuvačku! Sve je u trenu stalo, raspršilo se kao mehur od sapunice. A, mislio sam napraviću nešto fenomenalno i, ako bude trebalo, na uštrb prvenstva. Odjednom, najvažnija referanca vrednosti nisu više bili rezultati u Evropi, već u domaćem šampionatu. Ludački, potpuno!"

Vaš odlazaka iz Partizana pokrenuo je priču o učestalim povredama kao posledici vašeg metoda rada?
„Budalaština, šta bih drugo rekao. Naslušao sam se i načitao raznih gluposti, niko nije spomenuo da smo posle Augzburga ostali bez četvorice ključnih igrača. Niko!“

Spekulisalo se danima o 300.000 evra otpisanih Partizanu. Trač ili istina?
„Uzeo sam zarađeno do tog trenutka. Nisam razmišljao o drugačijem epilogu sporazumnog raskida ugovora, pogotovo ne da otvorim front i sudim se sa voljenim klubom. Žalim jedino što je procurelo u javnost, jer s ene manipuliše sa ljubavlju prema klubu.“

Gledano sa strane, bilo bi u redu da ste podelili sumu na male goliće?
„Svedok sam bio Partizanovih problema, kada direktoru Vazuri stigne nekoliko tužbi po raznim osnovama. I, kakav bi bih čovek bio da sam uveo klub u još veći minus?“ , zaključio je Zoran Milinković.

Komentari / 0

Ostavite komentar