Хаос у Келну: Болнице пуне миграната...

Ови напади су посљедица новогодишњег дивљања миграната, који су по Келну и другим већим њемачким градовима нападали Нијемице и силовали их.

Свијет 11.01.2016 | 16:07
Хаос у Келну: Болнице пуне миграната...

Полиција је саопштила да је шесторицу мушкараца из Пакистана напала група од око 20 људи у недјељу у близини жељезничке станице. Двојица су завршила у болници.

Како јавља локални дневник Келнер експрес, неколико познатих "рокерских и хулиганских" група договорило се преко Фејсбука о заједничком "лову на људе" у центру Келна. Они сматрају да, послије силовања и напада у новогодишњој ноћи, Келн "треба поштено очистити".

У одвојеном инциденту пет мушкараца напало је једног Сиријца, који је исто завршио у болници.

Дивљање миграната изазвало је велике протесте и грађански бунт због њемачке политике која широм раширених руку дочекује избјеглице и довели до тога да је и сама канцеларка Ангела Меркел предложила строже законе и лакшу депортацију оних миграната који почине злочине.

Иначе, број пријава повезаних с новогодишњим насиљем повећао се на 516, а око 40 одсто укључује оптужбе за сексуално злостављање.

На испитивању је задржан 31 мушкарац, од којих 18 азиланата. Њемачка полиција вјерује да су новогодишњи напади били договорорени преко друштвених мрежа.

"Када се овакав чопор нађе с једним јединим циљем, а то је почињење кривичних дјела, то мора да је на неки начин планирано. Нико не може да ми каже да то није било припремано и договорено", изјавио је њемачки министар правде Хајко Мас за Билд ам зонтаг. Он такође додаје да су датум и очекивана маса људи која се у новогодишњој ноћи обично окупља на прометним мјестима у великим градовима "помно одабрани".

Осим тога, на друштвеним мрежама све више је снимака из разних европских земаља, прије свега Холандије, Шведске и Финске, на којима муслимани мигранти нападају и пребијају домаће дјевојке и жене.

Посљедица је да је Централно веће муслимана у Њемачкој пријавило драматичан пораст броја непријатељских писама и порука послије дивљања муслиманских миграната у Келну.

(Курир.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар