Меси, ипак, не игра на Олимпијским играма!

Аргентински фудбалер Лионел Меси пропустиће Олимпијске игре у Рио де Жанеиру овог лета, рекао је селектор репрезентације Херардо Мартино.

Фудбал 12.01.2016 | 14:00
Меси, ипак, не игра на Олимпијским играма!

Фудбалер Барселоне жели да се коцентрише на Куп Америке у јуну, а затим да оде на одмор уочи почетка фудбалске сезоне 2016-2017, пре него да учествује на Играма у Рио де Жанеиру које ће се одржати у августу.

Меси је 2008. године са Аргентином освојио златну олимпијску медаљу у Пекингу.

"Било би претеривање излагати Леа фудбалу у августу после свих такмичења које ће до тада одиграти. То би нам се лоше вратило за обавезе у другом делу године", рекао је Мартино за аргентински лист Кларин.

Мартино је додао да "здрав разум" налаже да Меси и неколицина важних аргентинских репрезентативаца наступе само у Купу Америка.

"С обзиром на количину фудбала у њиховим ногама, пошто много наших важних играча играју у завршницама међународних такмичења, мислим да је логично да их поштедимо играња на оба такмичења, Олимпијским играма и Купу Америке. Мислим да је важније да буду у доброј форми за утакмице у квалификацијама за Светско првенство, да буду на припремама са својим клубовима после Купа Америке", рекао је Мартино.

Коментари / 0

Оставите коментар