Mesi, ipak, ne igra na Olimpijskim igrama!

Argentinski fudbaler Lionel Mesi propustiće Olimpijske igre u Rio de Žaneiru ovog leta, rekao je selektor reprezentacije Herardo Martino.

Fudbal 12.01.2016 | 14:00
Mesi, ipak, ne igra na Olimpijskim igrama!

Fudbaler Barselone želi da se kocentriše na Kup Amerike u junu, a zatim da ode na odmor uoči početka fudbalske sezone 2016-2017, pre nego da učestvuje na Igrama u Rio de Žaneiru koje će se održati u avgustu.

Mesi je 2008. godine sa Argentinom osvojio zlatnu olimpijsku medalju u Pekingu.

"Bilo bi preterivanje izlagati Lea fudbalu u avgustu posle svih takmičenja koje će do tada odigrati. To bi nam se loše vratilo za obaveze u drugom delu godine", rekao je Martino za argentinski list Klarin.

Martino je dodao da "zdrav razum" nalaže da Mesi i nekolicina važnih argentinskih reprezentativaca nastupe samo u Kupu Amerika.

"S obzirom na količinu fudbala u njihovim nogama, pošto mnogo naših važnih igrača igraju u završnicama međunarodnih takmičenja, mislim da je logično da ih poštedimo igranja na oba takmičenja, Olimpijskim igrama i Kupu Amerike. Mislim da je važnije da budu u dobroj formi za utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, da budu na pripremama sa svojim klubovima posle Kupa Amerike", rekao je Martino.

Komentari / 0

Ostavite komentar