"Аца Трица" о Цибони: Још двије године муке!

Председник загребачког клуба истиче да се "цибоси" после агоније полако али сигурно враћају на прави пут. "Један или један и по играч Цедевите вреди као читава наша екипа, имамо најмањи буџет у историји", рекао Петровић за портал МВП.

Кошарка 12.01.2016 | 10:20
"Аца Трица" о Цибони: Још двије године муке!

Цибона проживљава тешке тренутке. Загребачки клуб враћа заостале дугове, што је умногоме утицало на смањење буџета.

Ипак, председник Александар Петровић открива да ће "цибоси" после мрачног периода, бити спремни да се за две године врате у европску елиту.

"Ове године ћемо покрити све дугове које имамо, па мислим да су потребне још две године за повратак у Евролигу, уз квалитетне структуре клуба, као и квалитетан рад са младим играчима. Ми смо пре две године дотакли дно и полако се дижемо према горе. Потребне су нам још две године да будемо компетативни на онај начин као што смо навикли да буду компетативни и Цибона и Партизан", изјавио је у интервју за портал МВП Петровић.

Он је истакао да се у тешком периоду Цибона ослања на младе снаге.

"Велики проблем је што је дуго година уназад Цибона имала велике буџете и то је једног тренутка дошло на наплату. Оно што је битно да се напомене, пре годину и по дана се кренуло у апсолутну санацију Цибоне. Рецимо, 70 посто дугова је враћено, 30 посто дугова, надам се да 29. јануара одлазе у предстачајну нагодбу. То значи, успоренијом динамиком кроз следећих осам година ћемо то враћати. За ове две године имамо најмање буџете у историји клуба. Буквално, један или један и по играч Цедевите вреди као читава екипа Цибоне. У сваком случају, то је једна катарза коју пролазимо. Срећна околност је што имамо много младих играча, па можемо приуштити и те скромне буџете".

Потом је потанко објаснио шта ће се тачно десити крајем јануара.

"Тада ће бити та завршна реч. Након тога субјекти са којима смо се договорили улазе у клуб. Град је на квалитетан начин стао иза Цибоне. Више неће бити бесомучног трошења, то је логично. Могу да вам говорим о цифрама. Можемо очекивати у периоду од седам-осам година, да ћемо имати буџет од бар 1,5 милиона евра, што је довољно да вратимо на годишњој основи 300.000 евра дуга, а остатак да имамо за добру, квалитетну и младу екипу, која може играти на квалитетном нивоу", рекао је председник Цибоне.

Клуб су недавно напустила тројица кошаркаша Марко Јагодић-Куриџа, Доминик Мавра и Ивица Зубац. А Петровић је објаснио да њихови одласци нису променили планове клуба.

"До сада смо победили све што је требало да добијемо. Једино смо изгубили од Цедевите која је објективно јача. А, после тога, не бих да испаднем бахат, али имамо лаган распоред, што значи бар три-четири победе до краја. Тако да имамо мирну позицију што се тиче пласмана".

"Сви одласци су из битно другачијих разлога. Мавра је отишао јер није могао да пристане да буде трећи плејмејкер. Куриџа једноставно није могао три и по године да издржи. Он се испрофилирао као сјајна особа и играч, али је у једном тренутку једноставно пукао. Кад се то деси, морате респектовати играча. А што се Зупца тиче, у среду ће бити расплет, па ћемо видети шта ће бити", напоменуо је први човек Цибоне, која је поражена у последњем колу од Партизана и у АБА лиги тренутно заузима шесто место са скором 8-11.

Поново тренер? Тешко...
Александар Петровић после дугог низа година проведених на клупи разних тимова посветио се вођењу Цибоне из фотеље. Како време одмиче каже да су све мање шансе да се врати тренерском послу. "Објективно, толико ме је измождило и окупирало ових претходних 16 месеци у Цибони... Сада имам само једну једину мисију - поновићу, изгледно је било да се пре неког времена Цибони стави кључ у браву, али то се није десило. То је моја велика победа. Надам се да ћемо кроз следећих пет-шест месеци то све довести до оног старог квалитетног нивоа. Тако да, како дани пролазе, све је теже очекивати повратак у те тренерске воде", рекао је Петровић.

Коментари / 0

Оставите коментар