"Aca Trica" o Ciboni: Još dvije godine muke!

Predsednik zagrebačkog kluba ističe da se "cibosi" posle agonije polako ali sigurno vraćaju na pravi put. "Jedan ili jedan i po igrač Cedevite vredi kao čitava naša ekipa, imamo najmanji budžet u istoriji", rekao Petrović za portal MVP.

Košarka 12.01.2016 | 10:20
"Aca Trica" o Ciboni: Još dvije godine muke!

Cibona proživljava teške trenutke. Zagrebački klub vraća zaostale dugove, što je umnogome uticalo na smanjenje budžeta.

Ipak, predsednik Aleksandar Petrović otkriva da će "cibosi" posle mračnog perioda, biti spremni da se za dve godine vrate u evropsku elitu.

"Ove godine ćemo pokriti sve dugove koje imamo, pa mislim da su potrebne još dve godine za povratak u Evroligu, uz kvalitetne strukture kluba, kao i kvalitetan rad sa mladim igračima. Mi smo pre dve godine dotakli dno i polako se dižemo prema gore. Potrebne su nam još dve godine da budemo kompetativni na onaj način kao što smo navikli da budu kompetativni i Cibona i Partizan", izjavio je u intervju za portal MVP Petrović.

On je istakao da se u teškom periodu Cibona oslanja na mlade snage.

"Veliki problem je što je dugo godina unazad Cibona imala velike budžete i to je jednog trenutka došlo na naplatu. Ono što je bitno da se napomene, pre godinu i po dana se krenulo u apsolutnu sanaciju Cibone. Recimo, 70 posto dugova je vraćeno, 30 posto dugova, nadam se da 29. januara odlaze u predstačajnu nagodbu. To znači, usporenijom dinamikom kroz sledećih osam godina ćemo to vraćati. Za ove dve godine imamo najmanje budžete u istoriji kluba. Bukvalno, jedan ili jedan i po igrač Cedevite vredi kao čitava ekipa Cibone. U svakom slučaju, to je jedna katarza koju prolazimo. Srećna okolnost je što imamo mnogo mladih igrača, pa možemo priuštiti i te skromne budžete".

Potom je potanko objasnio šta će se tačno desiti krajem januara.

"Tada će biti ta završna reč. Nakon toga subjekti sa kojima smo se dogovorili ulaze u klub. Grad je na kvalitetan način stao iza Cibone. Više neće biti besomučnog trošenja, to je logično. Mogu da vam govorim o ciframa. Možemo očekivati u periodu od sedam-osam godina, da ćemo imati budžet od bar 1,5 miliona evra, što je dovoljno da vratimo na godišnjoj osnovi 300.000 evra duga, a ostatak da imamo za dobru, kvalitetnu i mladu ekipu, koja može igrati na kvalitetnom nivou", rekao je predsednik Cibone.

Klub su nedavno napustila trojica košarkaša Marko Jagodić-Kuridža, Dominik Mavra i Ivica Zubac. A Petrović je objasnio da njihovi odlasci nisu promenili planove kluba.

"Do sada smo pobedili sve što je trebalo da dobijemo. Jedino smo izgubili od Cedevite koja je objektivno jača. A, posle toga, ne bih da ispadnem bahat, ali imamo lagan raspored, što znači bar tri-četiri pobede do kraja. Tako da imamo mirnu poziciju što se tiče plasmana".

"Svi odlasci su iz bitno drugačijih razloga. Mavra je otišao jer nije mogao da pristane da bude treći plejmejker. Kuridža jednostavno nije mogao tri i po godine da izdrži. On se isprofilirao kao sjajna osoba i igrač, ali je u jednom trenutku jednostavno pukao. Kad se to desi, morate respektovati igrača. A što se Zupca tiče, u sredu će biti rasplet, pa ćemo videti šta će biti", napomenuo je prvi čovek Cibone, koja je poražena u poslednjem kolu od Partizana i u ABA ligi trenutno zauzima šesto mesto sa skorom 8-11.

Ponovo trener? Teško...
Aleksandar Petrović posle dugog niza godina provedenih na klupi raznih timova posvetio se vođenju Cibone iz fotelje. Kako vreme odmiče kaže da su sve manje šanse da se vrati trenerskom poslu. "Objektivno, toliko me je izmoždilo i okupiralo ovih prethodnih 16 meseci u Ciboni... Sada imam samo jednu jedinu misiju - ponoviću, izgledno je bilo da se pre nekog vremena Ciboni stavi ključ u bravu, ali to se nije desilo. To je moja velika pobeda. Nadam se da ćemo kroz sledećih pet-šest meseci to sve dovesti do onog starog kvalitetnog nivoa. Tako da, kako dani prolaze, sve je teže očekivati povratak u te trenerske vode", rekao je Petrović.

Komentari / 0

Ostavite komentar