Звезда кренула, Гроф ''пецка'' Партизан, Јовановић остаје...!

Фудбалери Црвене звезде окупили су се у понедељак пред почетак припрема за други део сезоне, а на прозивци се појавило 32 играча.

Фудбал 11.01.2016 | 16:40
Звезда кренула, Гроф ''пецка'' Партизан, Јовановић остаје...!

Накнадно ће се екипи прикључити Бруно Матос, Луис Ибањес и Уго Вијеира, којима је тренер Миодраг Божовић дозволио да закасне.

Прозивци су се одазвали голмани Дамир Кахриман, Марко Тркуља, Јован Витић, Немања Супић и Филип Манојловић, као и играчи Марко Петковић, Александар Луковић, Зоран Рендулић, Славољуб Срнић, Саша Стојановић, Лука Јовић, Марко Грујић, Идан Веред, Саво Павићевић, Мамаду Мбодј, Вукашин Јовановић, Немања Ахчин, Милош Цветковић, Петар Орландић, Мичел Доналд, Михаило Ристић, Ненад Гаврић, Душан Андјелковић, Александар Катаи, Срдјан Плавшић, Предраг Сикимић, Душан Живковић и Марко Маринковић.

Припреме са првим тимом почеће и омладинци Никола Јовановић, Лука Аџић, Лука Илић и Марко Мијаиловић. Поред тренера Божовића и стручног штаба, играче су дочекали председник Светозар Мијаиловић и генерални директор Звездан Терзић.

Екипа ће се од 14. до 28. јануара спремати у словеначком Копру, па од 31. јануара до 14. фебруара у месту Пафос на Кипру.

Звезда је после 22. кола суверено прва у Супер лиги са 62 бода, чак 25 више од Борца и Чукаричког, а 26 од четвртопласираног Партизана. Пролећни део сезоне требало би да почне 20. фебруара, а фудбалери Црвене звезде ће дочекати Младост из Лучана.

Тренер Црвене звезде Миодраг Божовић рекао је да клуб у наредном периоду треба да форсира што више фудбалера из свог погона.

Такође, он каже да ће о Лиги шампиона размишљати тек када се обезбеди титула шампиона Србије.

"Звезда мора да се финансира сама, продајом својих играча. Мора да их ствара из свог подмлатка и покушаћемо да Звездину децу форсирамо што више могуће. Живот је такав, тако морамо да живимо, да плански стварамо и продајемо играче, да клуб егзистира на основу тога, али и да покуша да направи добар резултат у Европи", рекао је Божовић новинарима на окупљању пред почетак припрема за пролећни део сезоне.

Звезда ће други део сезоне почети са 25 бодова више у односу на Борац из Чачка и Чукарички, а 26 у односу на четвртопласирани Партизан.

Према Божовићевим речима, освајање титуле је приоритет.

"Покушаћемо да уђемо у Лигу шампиона, али основно је да будемо први у првенству. Као озбиљан клуб, не смемо да се опуштамо и када математички будемо први моћи ћемо да правимо планове", казао је тренер црвено-белих.

Он није желео да говори о именима потенцијалних појачања.

"Имамо неколико интересантних играча, али не желимо да лицитирамо именима да не бисмо правили њима рекламу, а проблеме сами себи", рекао је Божовић и казао да се није чуо са играчем руске Мордавије Дамијаном ле Талеком.

Божовић је истакао да је појачање за Звезду то што је задржан тим.

"Без обзира на све, ово је млада екипа и задржавањем свих играча у сваком случају можемо сматрати као појачање", рекао је Божовић.

Када је реч о трансферу у Ливерпул Марка Грујића, који ће у Звезди остати до лета, Божовић је рекао да је велика част што је Звезда успела да прода играча том енглеском клубу.

Божовић је додао да од одласка Вукашина Јовановића у Бордо "нема ништа".

Тренер је рекао да не зна зашто је Џошуа Паркер занимљив јавности и уз осмех казао да је фудбалер који је јесењи део сезоне провео у шкотском Абердину "у одличном стању" и да ће вероватно конкурисати за стартну поставу.

Упитан да ли је током паузе пратио дешавања у "вечитом" ривалу Партизану, Божовић је одговорио:

"Пратио сам дешавања у Борцу из Чачка, пошто је то наш најозбиљнији противник".

Божовић је рекао да се нада да ће ове године боље сарађивати са медијима него прошле.

"Имали смо неке неспоразуме који, што се мене тиче, могу да буду заборављени", рекао је Божовић и додао да се зажелео рада после зимског одмора.

Фудбалери Звезде ће у четвртак отпутовати на први део припрема у словеначки Копар, а од 31. јануара до 13. фебруара боравиће у место Пафос на Кипру.

Прву утакмицу у првенству требало би да одиграју 20. фебруара, на свом стадиону против Младости из Лучана.

Коментари / 0

Оставите коментар