Zvezda krenula, Grof ''pecka'' Partizan, Jovanović ostaje...!

Fudbaleri Crvene zvezde okupili su se u ponedeljak pred početak priprema za drugi deo sezone, a na prozivci se pojavilo 32 igrača.

Fudbal 11.01.2016 | 16:40
Zvezda krenula, Grof ''pecka'' Partizan, Jovanović ostaje...!

Naknadno će se ekipi priključiti Bruno Matos, Luis Ibanjes i Ugo Vijeira, kojima je trener Miodrag Božović dozvolio da zakasne.

Prozivci su se odazvali golmani Damir Kahriman, Marko Trkulja, Jovan Vitić, Nemanja Supić i Filip Manojlović, kao i igrači Marko Petković, Aleksandar Luković, Zoran Rendulić, Slavoljub Srnić, Saša Stojanović, Luka Jović, Marko Grujić, Idan Vered, Savo Pavićević, Mamadu Mbodj, Vukašin Jovanović, Nemanja Ahčin, Miloš Cvetković, Petar Orlandić, Mičel Donald, Mihailo Ristić, Nenad Gavrić, Dušan Andjelković, Aleksandar Katai, Srdjan Plavšić, Predrag Sikimić, Dušan Živković i Marko Marinković.

Pripreme sa prvim timom počeće i omladinci Nikola Jovanović, Luka Adžić, Luka Ilić i Marko Mijailović. Pored trenera Božovića i stručnog štaba, igrače su dočekali predsednik Svetozar Mijailović i generalni direktor Zvezdan Terzić.

Ekipa će se od 14. do 28. januara spremati u slovenačkom Kopru, pa od 31. januara do 14. februara u mestu Pafos na Kipru.

Zvezda je posle 22. kola suvereno prva u Super ligi sa 62 boda, čak 25 više od Borca i Čukaričkog, a 26 od četvrtoplasiranog Partizana. Prolećni deo sezone trebalo bi da počne 20. februara, a fudbaleri Crvene zvezde će dočekati Mladost iz Lučana.

Trener Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je da klub u narednom periodu treba da forsira što više fudbalera iz svog pogona.

Takođe, on kaže da će o Ligi šampiona razmišljati tek kada se obezbedi titula šampiona Srbije.

"Zvezda mora da se finansira sama, prodajom svojih igrača. Mora da ih stvara iz svog podmlatka i pokušaćemo da Zvezdinu decu forsiramo što više moguće. Život je takav, tako moramo da živimo, da planski stvaramo i prodajemo igrače, da klub egzistira na osnovu toga, ali i da pokuša da napravi dobar rezultat u Evropi", rekao je Božović novinarima na okupljanju pred početak priprema za prolećni deo sezone.

Zvezda će drugi deo sezone početi sa 25 bodova više u odnosu na Borac iz Čačka i Čukarički, a 26 u odnosu na četvrtoplasirani Partizan.

Prema Božovićevim rečima, osvajanje titule je prioritet.

"Pokušaćemo da uđemo u Ligu šampiona, ali osnovno je da budemo prvi u prvenstvu. Kao ozbiljan klub, ne smemo da se opuštamo i kada matematički budemo prvi moći ćemo da pravimo planove", kazao je trener crveno-belih.

On nije želeo da govori o imenima potencijalnih pojačanja.

"Imamo nekoliko interesantnih igrača, ali ne želimo da licitiramo imenima da ne bismo pravili njima reklamu, a probleme sami sebi", rekao je Božović i kazao da se nije čuo sa igračem ruske Mordavije Damijanom le Talekom.

Božović je istakao da je pojačanje za Zvezdu to što je zadržan tim.

"Bez obzira na sve, ovo je mlada ekipa i zadržavanjem svih igrača u svakom slučaju možemo smatrati kao pojačanje", rekao je Božović.

Kada je reč o transferu u Liverpul Marka Grujića, koji će u Zvezdi ostati do leta, Božović je rekao da je velika čast što je Zvezda uspela da proda igrača tom engleskom klubu.

Božović je dodao da od odlaska Vukašina Jovanovića u Bordo "nema ništa".

Trener je rekao da ne zna zašto je Džošua Parker zanimljiv javnosti i uz osmeh kazao da je fudbaler koji je jesenji deo sezone proveo u škotskom Aberdinu "u odličnom stanju" i da će verovatno konkurisati za startnu postavu.

Upitan da li je tokom pauze pratio dešavanja u "večitom" rivalu Partizanu, Božović je odgovorio:

"Pratio sam dešavanja u Borcu iz Čačka, pošto je to naš najozbiljniji protivnik".

Božović je rekao da se nada da će ove godine bolje sarađivati sa medijima nego prošle.

"Imali smo neke nesporazume koji, što se mene tiče, mogu da budu zaboravljeni", rekao je Božović i dodao da se zaželeo rada posle zimskog odmora.

Fudbaleri Zvezde će u četvrtak otputovati na prvi deo priprema u slovenački Kopar, a od 31. januara do 13. februara boraviće u mesto Pafos na Kipru.

Prvu utakmicu u prvenstvu trebalo bi da odigraju 20. februara, na svom stadionu protiv Mladosti iz Lučana.

Komentari / 0

Ostavite komentar