БиХ има најскупљу телефонију у регији

Становници БиХ плаћају највише цијене мобилних услуга у регији, закључак је Регулаторне агенције за комуникације БиХ који је садржан у упоредној анализи коју је сачинила ова агенција.

Босна и Херцеговина 11.01.2016 | 12:23
БиХ има најскупљу телефонију у регији

У овој анализи сачињеној на основу захтјева државног Парламента обухваћена су три доминантна телеком оператера у БиХ и то БХ Телецом, Телеком Српске и ХТ Мостар.

Њихове цијене су упоређиване са оним у Хрватској, Србији, Црној Гори и Македонији.

С циљем приближавања цијена на бх. тржишту оним у региону, РАК предлаже неколико мјера и то: снижење цијена претплате пакета за кориснике мале/средње/велике потрошње, повећање бонуса укључених у мјесечну претплату, увођење додатних тарифних опција за докуп саобраћаја, огрнаичавање минималне дужине трајања бонова за допуну пре-паид рачуна, увођење повољнијих обрачунских јединица и изједначавање цијена позива унутар властите и према другим мрежама, пише Фактор.

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Ја

11.01.2016 11:40

Па наравно кад су сектаси у владама њихови сувласници!

ОДГОВОРИТЕ
Name

зорица

11.01.2016 11:56

Сви отимају од градјана и разни оператери, топлана и кад не грију рацуни су увијек исти, потросњу воде не оцитавају у сахту, вец напамет и увек висе се зарацунава и тако свуда а а криви су нам само политицари. Свуда је све исто.

Name

Бања Лука

11.01.2016 12:13

М:тел је најгора и најскупља мреза на свијету. Само да назовес некога и казес једну ријец здраво са рацуна се скида 0.27КМ Цак и Сомалија је јефтинија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сноуден

11.01.2016 13:35

Најскупље мрезе у БиХ, и најнезастиценије у којима свако мозе да вас слуса и прати и да ником не одговара, ово само мозе у БиХ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

вупер

11.01.2016 14:14

Увек сам се питао куд те силне паре оду. Пример колико се обрне за НГ, ко узме те паре. У једној бенци телеком има 27 рацуна ције је то. Фирма треба имати један рацун, и на њему је све усло изасло, такодје и градјани исто. Али то не мозе док не ова власт

ОДГОВОРИТЕ
Name

Назалост

11.01.2016 14:49

У Европи је најскупља то сигурно. А колико људи ради у телекомима и која су им примања и не било га тако. Хитно направити либерализацију на трзисту па би сва 3 велика телекома пропала за годину дана. Људи не раде ниста на ефикаснијем пословању и док су у монополу презивљàвају са превисе запослених и цијенама које су у ЕУ давно свели на реалну мјеру

ОДГОВОРИТЕ