Ухапшен помоћник министра безбједности

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) јутрос су у оперативној акцији "Лутка 2" на подручју Сарајева слободе лишили двије особе због постојања основа сумње да су починиле кривично дјело ометање рада правосуђа.

Босна и Херцеговина 11.01.2016 | 10:51
Ухапшен помоћник министра безбједности

Ухапшени су Бакир Даутбашић, помоћник министра безбједности и кандидат СББ-а за кандидат за министра транспорта и комуникација и Шахман Билсена, предсједница коморе фармацеута Кантона Сарајево.

У току су претреси објеката на три локације с циљем проналаска и привременог одузимања предмета који могу послужити као доказ у даљем поступку.

Наведене активности реализују се по наредбама Суда БиХ и Тужилаштва БиХ, а у сарадњи са полицијским службеницима МУП-а Кантона Сарајево. Акција је резултат сложене истраге коју су истражитељи СИПА провели под надзором Тужилаштва БиХ.

Особе лишене слободе сумњиче се да су током децембра 2015. године путем застрашивања и обећања недозвољене користи наводили на давање лажног исказа свједока иницијала А.С. у кривичном поступку који води Тужилаштво БиХ и Основни суд у Приштини против против Насера Кељмендија и др., као и предмету који се води пред правосудним институцијама Косова.

Особе лишене слободе биће приведене у службене просторије СИПА гдје ће се над њима извршити криминалистичка обрада, након чега ће, уз извјештај о постојању основа сумње о почињеном кривичном дјелу и починиоцима, у најкраћем року бити предате Тужилаштву БиХ на даље поступање.

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Хубатруба

11.01.2016 10:27

Само хапси апси пси

ОДГОВОРИТЕ
Name

п

11.01.2016 11:18

ООПааа! Ухапси Бакир Радончићеву десну руку и кандидата за замјеника министра у Савјету министара! Завуче га Бакир Фахри опет! Сад ће на Авазовом порталу опет кренути пљување Сда!

Name

Рс

11.01.2016 11:02

Укинути суд БИХ похапсице све политицаре и њихове дворске луде

ОДГОВОРИТЕ
Name

хјкк

11.01.2016 12:13

Тако је, ко це нас онда завадјати ако све похапсе.

Name

Едо , Слатина - Тузла

11.01.2016 12:35

Што је ваљало,отишло је!Остали смо ми, испраних тинтара и малих му.а(тзв. безму.и)! Ови су нас "наши" политичари свели на нулу(0)!Нама је добро кад имамо да једемо,кад не пуца и кад комшији цркне крава! Шта рећи за народ(е) који више посјећује(у) чевљановичку кориду него СФФ за 7 дана!

Name

главоња

11.01.2016 11:09

Е помоћника министра и јада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хммммммм

11.01.2016 11:24

Главоња је секретар министарства,алфа и омега министарства али по "заслузи" тате,јер је тата његов давао дрзављанства мудзахединима по наредби Алије итд,итд .Мислио се опрати уласком у СББ али Бакир никоме не опраста издају..Ово је судар Бакир-Фахро а вријеме це показати ко је јачи...Миле спреми се да удјес у власт Фахро и Драган те чекају ...

Name

Сани

11.01.2016 11:34

Јој колико је лопова мила мајко, као расадник паприка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

11.01.2016 11:34

Изгледа да је највише криминалаца у државним и ентитетским органима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Едо , Слатина - Тузла

11.01.2016 12:37

Овај лик не "силази" са ФТВ,"експерт" који је себи присвојио безвизни режим за БиХ!

Name

Војо

11.01.2016 11:36

Немојте тако, лик је добар са најбољим адвокатима Српске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Од срца

11.01.2016 11:42

Ја бих дрзавним слузбеницима удвоструцио казне у односу на законом прописане. Ипак, они су били плацени да такав криминал заустављају, па осим сто сто криминал поцинили, они су злоупотребљавали позицију за криминалну радњу и тиме поцинили и велеиздају. Такво правило би требало вазити за све дрзавне упосленике који злоупотребљавају свој полозај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сарајка

11.01.2016 13:11

Ово је јос један доказ засто треба да постоји суд БИХ ,којег не контролисе нико и који никоме не полазе рацуне ,јер у супротном да су судови у ингеренцији етитета који су дубоко криминализирани и корумпирани оваки квази политицари и назовимо "елита" били би застицени као црни медвједи.. не знам ста се десава с изградњом затвора у лукавици ,али цини ми се да це да наси затворски капацитети неце издрзати овилики криминал.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

12.01.2016 09:40

Не гради се затвор у Лукавици већ у Источној Илиџи-Војковићи. А о непристрасности тужилаца и судија у правосуђу на новоу државе, могло би се подобро дискутовати.Ево један примјер: НН тужилац у Одјељењу за ратне злочине, у једном је периоду водио 10 тужилачких предмета, гњавио и мучио осумљичене, и на крају се све завршило подизањем двије оптужнице. Паралелно са вођењем тужилачких предмета, вођена је и права медијска хајка против осумљичених, у којој су сви били већ осуђени и проглашени злочинцима. На крају кад за већину њих није било доказа, нормално ослобођени су. Али и даље је остао медијски ''печат'' на њима јер нико од медија који је водио хајку није написао нити једне ријечи којом би се макар извинуо неправедно окаљаним људима.Ево ја постављам питање: Зашто је тужилаштво, прије окончања поступка дало у јавност имена осумљичених? Погодите националну структуру осимљичених.

Name

камелеон

12.01.2016 09:26

Кад ће Низам доћи на ред.

ОДГОВОРИТЕ