Uhapšen pomoćnik ministra bezbjednosti

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jutros su u operativnoj akciji "Lutka 2" na području Sarajeva slobode lišili dvije osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično djelo ometanje rada pravosuđa.

Bosna i Hercegovina 11.01.2016 | 10:51
Uhapšen pomoćnik ministra bezbjednosti

Uhapšeni su Bakir Dautbašić, pomoćnik ministra bezbjednosti i kandidat SBB-a za kandidat za ministra transporta i komunikacija i Šahman Bilsena, predsjednica komore farmaceuta Kantona Sarajevo.

U toku su pretresi objekata na tri lokacije s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Navedene aktivnosti realizuju se po naredbama Suda BiH i Tužilaštva BiH, a u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a Kantona Sarajevo. Akcija je rezultat složene istrage koju su istražitelji SIPA proveli pod nadzorom Tužilaštva BiH.

Osobe lišene slobode sumnjiče se da su tokom decembra 2015. godine putem zastrašivanja i obećanja nedozvoljene koristi navodili na davanje lažnog iskaza svjedoka inicijala A.S. u krivičnom postupku koji vodi Tužilaštvo BiH i Osnovni sud u Prištini protiv protiv Nasera Keljmendija i dr., kao i predmetu koji se vodi pred pravosudnim institucijama Kosova.

Osobe lišene slobode biće privedene u službene prostorije SIPA gdje će se nad njima izvršiti kriminalistička obrada, nakon čega će, uz izvještaj o postojanju osnova sumnje o počinjenom krivičnom djelu i počiniocima, u najkraćem roku biti predate Tužilaštvu BiH na dalje postupanje.

Komentari / 15

Ostavite komentar
Name

Hubatruba

11.01.2016 10:27

Samo hapsi apsi psi

ODGOVORITE
Name

p

11.01.2016 11:18

OOPaaa! Uhapsi Bakir Radončićevu desnu ruku i kandidata za zamjenika ministra u Savjetu ministara! Zavuče ga Bakir Fahri opet! Sad će na Avazovom portalu opet krenuti pljuvanje Sda!

Name

Rs

11.01.2016 11:02

Ukinuti sud BIH pohapsice sve politicare i njihove dvorske lude

ODGOVORITE
Name

hjkk

11.01.2016 12:13

Tako je, ko ce nas onda zavadjati ako sve pohapse.

Name

Edo , Slatina - Tuzla

11.01.2016 12:35

Što je valjalo,otišlo je!Ostali smo mi, ispranih tintara i malih mu.a(tzv. bezmu.i)! Ovi su nas "naši" političari sveli na nulu(0)!Nama je dobro kad imamo da jedemo,kad ne puca i kad komšiji crkne krava! Šta reći za narod(e) koji više posjećuje(u) čevljanovičku koridu nego SFF za 7 dana!

Name

glavonja

11.01.2016 11:09

E pomoćnika ministra i jada.

ODGOVORITE
Name

Hmmmmmmm

11.01.2016 11:24

Glavonja je sekretar ministarstva,alfa i omega ministarstva ali po "zasluzi" tate,jer je tata njegov davao drzavljanstva mudzahedinima po naredbi Alije itd,itd .Mislio se oprati ulaskom u SBB ali Bakir nikome ne oprasta izdaju..Ovo je sudar Bakir-Fahro a vrijeme ce pokazati ko je jači...Mile spremi se da udjes u vlast Fahro i Dragan te čekaju ...

Name

Sani

11.01.2016 11:34

Joj koliko je lopova mila majko, kao rasadnik paprika.

ODGOVORITE
Name

Hm

11.01.2016 11:34

Izgleda da je najviše kriminalaca u državnim i entitetskim organima.

ODGOVORITE
Name

Edo , Slatina - Tuzla

11.01.2016 12:37

Ovaj lik ne "silazi" sa FTV,"ekspert" koji je sebi prisvojio bezvizni režim za BiH!

Name

Vojo

11.01.2016 11:36

Nemojte tako, lik je dobar sa najboljim advokatima Srpske.

ODGOVORITE
Name

Od srca

11.01.2016 11:42

Ja bih drzavnim sluzbenicima udvostrucio kazne u odnosu na zakonom propisane. Ipak, oni su bili placeni da takav kriminal zaustavljaju, pa osim sto sto kriminal pocinili, oni su zloupotrebljavali poziciju za kriminalnu radnju i time pocinili i veleizdaju. Takvo pravilo bi trebalo vaziti za sve drzavne uposlenike koji zloupotrebljavaju svoj polozaj.

ODGOVORITE
Name

sarajka

11.01.2016 13:11

Ovo je jos jedan dokaz zasto treba da postoji sud BIH ,kojeg ne kontrolise niko i koji nikome ne polaze racune ,jer u suprotnom da su sudovi u ingerenciji etiteta koji su duboko kriminalizirani i korumpirani ovaki kvazi politicari i nazovimo "elita" bili bi zasticeni kao crni medvjedi.. ne znam sta se desava s izgradnjom zatvora u lukavici ,ali cini mi se da ce da nasi zatvorski kapaciteti nece izdrzati oviliki kriminal.

ODGOVORITE
Name

re

12.01.2016 09:40

Ne gradi se zatvor u Lukavici već u Istočnoj Ilidži-Vojkovići. A o nepristrasnosti tužilaca i sudija u pravosuđu na novou države, moglo bi se podobro diskutovati.Evo jedan primjer: NN tužilac u Odjeljenju za ratne zločine, u jednom je periodu vodio 10 tužilačkih predmeta, gnjavio i mučio osumljičene, i na kraju se sve završilo podizanjem dvije optužnice. Paralelno sa vođenjem tužilačkih predmeta, vođena je i prava medijska hajka protiv osumljičenih, u kojoj su svi bili već osuđeni i proglašeni zločincima. Na kraju kad za većinu njih nije bilo dokaza, normalno oslobođeni su. Ali i dalje je ostao medijski ''pečat'' na njima jer niko od medija koji je vodio hajku nije napisao niti jedne riječi kojom bi se makar izvinuo nepravedno okaljanim ljudima.Evo ja postavljam pitanje: Zašto je tužilaštvo, prije okončanja postupka dalo u javnost imena osumljičenih? Pogodite nacionalnu strukturu osimljičenih.

Name

kameleon

12.01.2016 09:26

Kad će Nizam doći na red.

ODGOVORITE