Одлазак рок легенде: Умро Дејвид Боуви

Британска рок звезда Дејвид Боуви умро је у 69 години од рака.

Свијет 11.01.2016 | 08:15
Одлазак рок легенде: Умро Дејвид Боуви

Боуви је у петак прославио свој 69 рођендан и објавио 129 албум који је назвао Балцкстар.

Поп певеч је 8. јануара 1947. у Лондону. Боуви је био познат британски рок музичар, певач, композитор и глумац. Музички је био активан пуних пет деценија и вечно склон мењању музичког стила и имиџа.

Најранија песма којом се прославио је био сингл "Спаце Оддитy" из 1969. који је због спуштања на Месец имао велик успех.

Најзначајнији Боуијев албум био је „Успон и пад Зигија Стардаста и паука са Марса“ (Тхе Рисе анд Тхе Фалл оф Зиггy Стардуст анд Тхе Спидерс Фром Марс). То је био концептуални албум са причом о ванземаљцу који долази на Земљу, постаје мегазвезда а на крају га убијају обожаваоци. Заштитни знак турнеје био је огромни стаклени паук, посебно израђен за ту прилику.

Извор: Курир

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Ја

11.01.2016 07:26

Легенда!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зиггy

11.01.2016 07:35

Знате ли кад сазнате да сте стари? Кад поцињу умирати идоли са којима сте одрасли... А Зиггy је бас то био. Неко с којим сам растао, неко као многи други из његове генерације. Осјецао сам да ми је пријатељ слусајуци његове пјесме на ЛП, не само њега вец и све друге из 60,70 тих... Они нису били само музицке звијезде вец и наси пријатељи. Цекајуци нове плоце као да смо цекали неког драгог пријатеља да нам закуца на врата младалацких соба. И тако цијели зивот. Кад цујем пјесму на радију у возњи обузме ме неизмјерна среца. Или неки спот на ТВ. Кад одлазе твоји идоли и хероји одлази као дио мене. И знам да је старост ту. Али сретан сам сто сам дио генерације која је одрасла уз Боwиеа, Мицка, Елтхона, Рода, Паула, Арта, и стотине других. Давиде! Лат'с данце то Спаце Оддитy ас Хероес...

ОДГОВОРИТЕ
Name

неутрални

11.01.2016 08:27

Умјетник, не само рокер. Као да ми је неко одузео дио младости :(

ОДГОВОРИТЕ
Name

Велицина

11.01.2016 08:41

То су велицине!!! То су умјетници!!! Стварати музику, а знати да умирес!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мислим ја

11.01.2016 09:42

И, И wилл бе кинг Анд yоу, yоу wилл бе qуеен Тхоугх нотхинг wилл дриве тхем аwаy Wе цан бе Хероес, јуст фор оне даy Wе цан бе ус, јуст фор оне даy! Невероватна инспирација и снага! Музика за вецност! Хвала хвала хвала

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики ко на слики

11.01.2016 10:19

Велики умјетник, синоц сам гледао филм у којем је глумио Теслу и теско је реци на којем пољу умјетности је био бољи и талентованији мада му је музика била оно цим се примарно бавио. Свака цаст легенди, а легенде не умиру јер не мозе умријети онај који остави несто добро иза себе био он свјетска звијезда или обицан цовјек из комсилука.

ОДГОВОРИТЕ