Odlazak rok legende: Umro Dejvid Bouvi

Britanska rok zvezda Dejvid Bouvi umro je u 69 godini od raka.

Svijet 11.01.2016 | 08:15
Odlazak rok legende: Umro Dejvid Bouvi

Bouvi je u petak proslavio svoj 69 rođendan i objavio 129 album koji je nazvao Balckstar.

Pop peveč je 8. januara 1947. u Londonu. Bouvi je bio poznat britanski rok muzičar, pevač, kompozitor i glumac. Muzički je bio aktivan punih pet decenija i večno sklon menjanju muzičkog stila i imidža.

Najranija pesma kojom se proslavio je bio singl "Space Oddity" iz 1969. koji je zbog spuštanja na Mesec imao velik uspeh.

Najznačajniji Bouijev album bio je „Uspon i pad Zigija Stardasta i pauka sa Marsa“ (The Rise and The Fall of Ziggy Stardust and The Spiders From Mars). To je bio konceptualni album sa pričom o vanzemaljcu koji dolazi na Zemlju, postaje megazvezda a na kraju ga ubijaju obožavaoci. Zaštitni znak turneje bio je ogromni stakleni pauk, posebno izrađen za tu priliku.

Izvor: Kurir

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Ja

11.01.2016 07:26

Legenda!

ODGOVORITE
Name

Ziggy

11.01.2016 07:35

Znate li kad saznate da ste stari? Kad pocinju umirati idoli sa kojima ste odrasli... A Ziggy je bas to bio. Neko s kojim sam rastao, neko kao mnogi drugi iz njegove generacije. Osjecao sam da mi je prijatelj slusajuci njegove pjesme na LP, ne samo njega vec i sve druge iz 60,70 tih... Oni nisu bili samo muzicke zvijezde vec i nasi prijatelji. Cekajuci nove ploce kao da smo cekali nekog dragog prijatelja da nam zakuca na vrata mladalackih soba. I tako cijeli zivot. Kad cujem pjesmu na radiju u voznji obuzme me neizmjerna sreca. Ili neki spot na TV. Kad odlaze tvoji idoli i heroji odlazi kao dio mene. I znam da je starost tu. Ali sretan sam sto sam dio generacije koja je odrasla uz Bowiea, Micka, Elthona, Roda, Paula, Arta, i stotine drugih. Davide! Lat's dance to Space Oddity as Heroes...

ODGOVORITE
Name

neutralni

11.01.2016 08:27

Umjetnik, ne samo roker. Kao da mi je neko oduzeo dio mladosti :(

ODGOVORITE
Name

Velicina

11.01.2016 08:41

To su velicine!!! To su umjetnici!!! Stvarati muziku, a znati da umires!!!

ODGOVORITE
Name

Mislim ja

11.01.2016 09:42

I, I will be king And you, you will be queen Though nothing will drive them away We can be Heroes, just for one day We can be us, just for one day! Neverovatna inspiracija i snaga! Muzika za vecnost! Hvala hvala hvala

ODGOVORITE
Name

Miki ko na sliki

11.01.2016 10:19

Veliki umjetnik, sinoc sam gledao film u kojem je glumio Teslu i tesko je reci na kojem polju umjetnosti je bio bolji i talentovaniji mada mu je muzika bila ono cim se primarno bavio. Svaka cast legendi, a legende ne umiru jer ne moze umrijeti onaj koji ostavi nesto dobro iza sebe bio on svjetska zvijezda ili obican covjek iz komsiluka.

ODGOVORITE