Лозница: Преминуо власник "Дрина радија"

На Интерном одељењу Опште болнице Лозници, синоћ, око 18,30 часова, умро је професор музике, Добривоје Марковић Мрга (60), вишегодшињи музички уредник Радио Подриња у Лозници, а од пре седам година оснивач и власник регионалног "Дрина радија".

Србија 11.01.2016 | 07:14
Лозница: Преминуо власник "Дрина радија"

Марковић је, од почетка осамдесетих година минулог века, оставио значајан траг, не само у Радио Подрињу, већ и као председник Културно-уметничког друштва "Караџић" у Лозници, осмованопг давне 1850 године.Кроз свој "Дрина радио", не смоп што је неговао ваљану музику и добар информативни програм, већ је био организатор традиционалног фестивала, који је био нека врста "моста" радио станица са простора екс Југославије.

Имао је, заиста, истанчан квалитет, осећај и љубав за музику, али и комплетно радио стваралаштво као и за неговање богате културне баштине завичаја Вука Стефановића Караџића.

"Био је лаф у срцу, ствралац за памћење, човек који никога није остављао равнодушним оним што ради, говори или кад свира", каже Гордана Цветуљски, његова колегиница из Радио Подриња.

Образован, шармантан, био је одан оном што је радио, а сваког човека, без обзира на којој друштвеној лествици био, ословаљавао је једноставно, из сеца, речју "царе", што је био његов синоним за љубав према свим људима које је сусретао.

Више од пола некадшње сјајне редакције Радио Подриња, у минулих деценију и по, отишло је у "небеску редакцију" тог медија, једног од најстаријих на тлу СФРЈ, који је приватизован вољом локланих моћника десет година раније него што је објективно морало да буде учињено.

В.Митрић

Коментари / 0

Оставите коментар