Loznica: Preminuo vlasnik "Drina radija"

Na Internom odeljenju Opšte bolnice Loznici, sinoć, oko 18,30 časova, umro je profesor muzike, Dobrivoje Marković Mrga (60), višegodšinji muzički urednik Radio Podrinja u Loznici, a od pre sedam godina osnivač i vlasnik regionalnog "Drina radija".

Srbija 11.01.2016 | 07:14
Loznica: Preminuo vlasnik "Drina radija"

Marković je, od početka osamdesetih godina minulog veka, ostavio značajan trag, ne samo u Radio Podrinju, već i kao predsednik Kulturno-umetničkog društva "Karadžić" u Loznici, osmovanopg davne 1850 godine.Kroz svoj "Drina radio", ne smop što je negovao valjanu muziku i dobar informativni program, već je bio organizator tradicionalnog festivala, koji je bio neka vrsta "mosta" radio stanica sa prostora eks Jugoslavije.

Imao je, zaista, istančan kvalitet, osećaj i ljubav za muziku, ali i kompletno radio stvaralaštvo kao i za negovanje bogate kulturne baštine zavičaja Vuka Stefanovića Karadžića.

"Bio je laf u srcu, stvralac za pamćenje, čovek koji nikoga nije ostavljao ravnodušnim onim što radi, govori ili kad svira", kaže Gordana Cvetuljski, njegova koleginica iz Radio Podrinja.

Obrazovan, šarmantan, bio je odan onom što je radio, a svakog čoveka, bez obzira na kojoj društvenoj lestvici bio, oslovaljavao je jednostavno, iz seca, rečju "care", što je bio njegov sinonim za ljubav prema svim ljudima koje je susretao.

Više od pola nekadšnje sjajne redakcije Radio Podrinja, u minulih deceniju i po, otišlo je u "nebesku redakciju" tog medija, jednog od najstarijih na tlu SFRJ, koji je privatizovan voljom loklanih moćnika deset godina ranije nego što je objektivno moralo da bude učinjeno.

V.Mitrić

Komentari / 0

Ostavite komentar