Пауновић: Грујић је савршен за Ливерпул!

Селектор младе репрезентације Србије која је освојила титулу шампиона света Вељко Пауновић рекао је да је Марко Грујић савршен фудбалер за Ливерпул.

Фудбал 12.01.2016 | 22:30
Пауновић: Грујић је савршен за Ливерпул!

Млади фудбалер Црвене звезде је ове недеље потписао вишегодишњи уговор са легендарним клубом, којем ће се придружити наредног лета, пошто одради полугодишњу позајмицу у редовима ’црвено-белих’.

„Он је сјајно дете. Његова личност је повезана са свим вредностима Ливерпула, тима са великом традицијом широм света. Врло добро зна како да се адаптира на тај ниво и зна како треба да се понаша да би био успешан фудбалер Ливерпула“, рекао је Пауновић.

У том интервјуу, тренер екипе Чикаго Фајр се присетио свог првог сусрета са младим фудбалером пре три године када је, како каже, већ био свестан колико је Грујић талентован.

„Рекао сам му: ’Чврсто верујем да ћеш изборити место у сениорској репрезентацији и ми ћемо ти помоћи у томе’. Напредак који смо остварили за те три године је невероватан. Има велики потенцијал и таленат. Све сада зависи од њега и мора да искористи прилику која му је дата. Он желуи да учи, има отворен ум и стално поставља питања. Када вас као тренера пита нешто, ви му својим одговорима помажете да напредује. Веома је технички поткован играч за своју висину. Има одличну контролу у игри и раду на средини терена. Сматрам да има капацитет да постиже голове, али и да асистира. Може да држи лопту, окрене се и одигра тражени пас, па чак и да дрибла лопту преко целог терена. Сећам се да сам га више пута видео да то ради. Задржаће лопту, проћи велики број играча и на крају завршити акцију. Размишља веома нападачки и зато ће се сјајно навићи на Ливерпул“, нагласио је Пауновић.

У финалу Светског првенства на Новом Зеланду са Бразилом, Пауновић је донео тешку одлуку да Грујић не буде у тиму. У то време, он је био знатно млађи од осталих играча, а упркос разочарању, одлуку селектора је према Пауновићевим речима прихватио као прави професионалац.

„Прихватио је ту одлуку. Пре Светског првенства, Марко није играо много за Звезду. Био је на позајмици и имао је епизодну улогу у првом тиму Звезде. Борио се за своје место, али смо га ми знали и били смо свесни да је он пројекат. Био је спреман да буде са нама, али и која му је улога и одлично је све прихватио. Његово понашање на терену је фантастично, он је увек један од најбољих играча на сваком тренингу. Уради све што се тражи од њега. Нисам имао никаквих проблема са њим за три године рада са њим“, рекао је Пауновић.

По Пауновићевим речима, трансфер у Ливерпул показује колико је млади фудбалер Црвене звезде напредовао последњих година. Међутим, његов бивши тренер сматра да мора да остане чврсто на земљи ако жели да буде један од главних играча тима Јиргена Клопа у Будућности. Упитан да ли сматра да ће Грујић бити успешан на „Енфилду“, Пауновић је одговорио:

„Да, апсолутно. Суперлига Србије је развојна лига, што значи да играчи имају потенцијал, али морају још да напредују када пређу у неку од других европских лига. Марко ће морати да задржи менталитет који има сада, да вредно ради да би напредовао јер не сме сада да стане“.

Коментари / 0

Оставите коментар