Paunović: Grujić je savršen za Liverpul!

Selektor mlade reprezentacije Srbije koja je osvojila titulu šampiona sveta Veljko Paunović rekao je da je Marko Grujić savršen fudbaler za Liverpul.

Fudbal 12.01.2016 | 22:30
Paunović: Grujić je savršen za Liverpul!

Mladi fudbaler Crvene zvezde je ove nedelje potpisao višegodišnji ugovor sa legendarnim klubom, kojem će se pridružiti narednog leta, pošto odradi polugodišnju pozajmicu u redovima ’crveno-belih’.

„On je sjajno dete. Njegova ličnost je povezana sa svim vrednostima Liverpula, tima sa velikom tradicijom širom sveta. Vrlo dobro zna kako da se adaptira na taj nivo i zna kako treba da se ponaša da bi bio uspešan fudbaler Liverpula“, rekao je Paunović.

U tom intervjuu, trener ekipe Čikago Fajr se prisetio svog prvog susreta sa mladim fudbalerom pre tri godine kada je, kako kaže, već bio svestan koliko je Grujić talentovan.

„Rekao sam mu: ’Čvrsto verujem da ćeš izboriti mesto u seniorskoj reprezentaciji i mi ćemo ti pomoći u tome’. Napredak koji smo ostvarili za te tri godine je neverovatan. Ima veliki potencijal i talenat. Sve sada zavisi od njega i mora da iskoristi priliku koja mu je data. On želui da uči, ima otvoren um i stalno postavlja pitanja. Kada vas kao trenera pita nešto, vi mu svojim odgovorima pomažete da napreduje. Veoma je tehnički potkovan igrač za svoju visinu. Ima odličnu kontrolu u igri i radu na sredini terena. Smatram da ima kapacitet da postiže golove, ali i da asistira. Može da drži loptu, okrene se i odigra traženi pas, pa čak i da dribla loptu preko celog terena. Sećam se da sam ga više puta video da to radi. Zadržaće loptu, proći veliki broj igrača i na kraju završiti akciju. Razmišlja veoma napadački i zato će se sjajno navići na Liverpul“, naglasio je Paunović.

U finalu Svetskog prvenstva na Novom Zelandu sa Brazilom, Paunović je doneo tešku odluku da Grujić ne bude u timu. U to vreme, on je bio znatno mlađi od ostalih igrača, a uprkos razočaranju, odluku selektora je prema Paunovićevim rečima prihvatio kao pravi profesionalac.

„Prihvatio je tu odluku. Pre Svetskog prvenstva, Marko nije igrao mnogo za Zvezdu. Bio je na pozajmici i imao je epizodnu ulogu u prvom timu Zvezde. Borio se za svoje mesto, ali smo ga mi znali i bili smo svesni da je on projekat. Bio je spreman da bude sa nama, ali i koja mu je uloga i odlično je sve prihvatio. Njegovo ponašanje na terenu je fantastično, on je uvek jedan od najboljih igrača na svakom treningu. Uradi sve što se traži od njega. Nisam imao nikakvih problema sa njim za tri godine rada sa njim“, rekao je Paunović.

Po Paunovićevim rečima, transfer u Liverpul pokazuje koliko je mladi fudbaler Crvene zvezde napredovao poslednjih godina. Međutim, njegov bivši trener smatra da mora da ostane čvrsto na zemlji ako želi da bude jedan od glavnih igrača tima Jirgena Klopa u Budućnosti. Upitan da li smatra da će Grujić biti uspešan na „Enfildu“, Paunović je odgovorio:

„Da, apsolutno. Superliga Srbije je razvojna liga, što znači da igrači imaju potencijal, ali moraju još da napreduju kada pređu u neku od drugih evropskih liga. Marko će morati da zadrži mentalitet koji ima sada, da vredno radi da bi napredovao jer ne sme sada da stane“.

Komentari / 0

Ostavite komentar