Кривична пријава против Стефановића

Против министра унутрашњих послова Небојше Стефановића и секретарке Управе криминалистичке полиције Дијане Хркаловић поднета је кривична пријава.

Србија 10.01.2016 | 19:20
Кривична пријава против Стефановића

Пријава је поднета 30. децембра 2015. године Тужилаштву за организовани криминал због наводне "злоупотребе службеног положаја и трговине утицајем".

Наводи кривичне пријаве против Стефановића и Хркаловић апсолутно су нетачни и представљају притисак на рад МУП-а, поручили су из Бироа за информисање МУП-а.

Шеф Бироа за информисање МУП-а Биљана Поповић Ивковић у изјави за Тањуг истакла је да наводи кривичне пријаве апсолутно нису тачни и да представљају притисак на рад МУП-а, али да тужилаштву треба препустити да ради свој посао у складу са законом.

Она је подсетила да је Стефановић пре два дана управо указао да је на помолу нова организована и измишљена афера.

"Циљ креатора је јасан, дискредитовање министра и министарства које води и скретање пажње са значајних резултата које постиже Влада Србије на измишљене афере које треба да заокупе јавност. Важно је истаћи да се све то догађа у тренутку када се полиција бескомпромисно бори против криминала и корупције и постиже значајне резултате", нагласила је Поповић Ивковић.

Према њеним речима, особа која је поднела кривичне пријаве, чинила је то и претходних година против бивших руководилаца у МУП-у, незадовољна својим положајем, али су све те пријаве одбачене као неосноване.

"Било какви притисци на рад полиције не могу осујетити циљеве за које се залажемо, а то је пре свега беспоштедна борба против коруције и криминала искључиво у интересу грађана", истакла је шеф Бироа МУП-а за информисање.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Може власт причати шта хоће

10.01.2016 21:38

Гдје има дима има и ватре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТАЦНО

11.01.2016 13:27

ХАЈДЕ ДА ВРАТИМО ДУСКА ДА СРУСИ СИЛЕРОВУ У ЗЕМУНУ

Name

#

11.01.2016 07:23

Политичари на власти су и даље недодирљиви. Од овакве Србије нема ништа. Коштаће Вучић и СНС Србију као што су Додик и СНСд коштали Републику Српску.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јклł

11.01.2016 12:30

Мислим да си у праву, дати неком апсолутну власт је у најмању руку је наивно а прице о јединству су само параван за нецасне радње.