Krivična prijava protiv Stefanovića

Protiv ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića i sekretarke Uprave kriminalističke policije Dijane Hrkalović podneta je krivična prijava.

Srbija 10.01.2016 | 19:20
Krivična prijava protiv Stefanovića

Prijava je podneta 30. decembra 2015. godine Tužilaštvu za organizovani kriminal zbog navodne "zloupotrebe službenog položaja i trgovine uticajem".

Navodi krivične prijave protiv Stefanovića i Hrkalović apsolutno su netačni i predstavljaju pritisak na rad MUP-a, poručili su iz Biroa za informisanje MUP-a.

Šef Biroa za informisanje MUP-a Biljana Popović Ivković u izjavi za Tanjug istakla je da navodi krivične prijave apsolutno nisu tačni i da predstavljaju pritisak na rad MUP-a, ali da tužilaštvu treba prepustiti da radi svoj posao u skladu sa zakonom.

Ona je podsetila da je Stefanović pre dva dana upravo ukazao da je na pomolu nova organizovana i izmišljena afera.

"Cilj kreatora je jasan, diskreditovanje ministra i ministarstva koje vodi i skretanje pažnje sa značajnih rezultata koje postiže Vlada Srbije na izmišljene afere koje treba da zaokupe javnost. Važno je istaći da se sve to događa u trenutku kada se policija beskompromisno bori protiv kriminala i korupcije i postiže značajne rezultate", naglasila je Popović Ivković.

Prema njenim rečima, osoba koja je podnela krivične prijave, činila je to i prethodnih godina protiv bivših rukovodilaca u MUP-u, nezadovoljna svojim položajem, ali su sve te prijave odbačene kao neosnovane.

"Bilo kakvi pritisci na rad policije ne mogu osujetiti ciljeve za koje se zalažemo, a to je pre svega bespoštedna borba protiv korucije i kriminala isključivo u interesu građana", istakla je šef Biroa MUP-a za informisanje.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Može vlast pričati šta hoće

10.01.2016 21:38

Gdje ima dima ima i vatre.

ODGOVORITE
Name

TACNO

11.01.2016 13:27

HAJDE DA VRATIMO DUSKA DA SRUSI SILEROVU U ZEMUNU

Name

#

11.01.2016 07:23

Političari na vlasti su i dalje nedodirljivi. Od ovakve Srbije nema ništa. Koštaće Vučić i SNS Srbiju kao što su Dodik i SNSd koštali Republiku Srpsku.

ODGOVORITE
Name

jklł

11.01.2016 12:30

Mislim da si u pravu, dati nekom apsolutnu vlast je u najmanju ruku je naivno a price o jedinstvu su samo paravan za necasne radnje.