Демонстранти уринирали у српској цркви

Заменик косовског премијера Бранимир Стојановић најоштрије је осудио скрнављење храма Христа Спаса у Приштини.

Србија 10.01.2016 | 17:20
Демонстранти уринирали у српској цркви

Он је навео да је то починила група демонстраната који су дошли на протест у том граду и оценио неопходним што скорије подизање ограде око те недовршене цркве.

Стојановић сматра да је такво понашање срамно и нецивилизовано, али да је срамно и то што је, како додаје, полиција мирно посматрале демонстранте док су улазили у храм.

"Уринирати у светињи је срамно, нецивилизовано, вандалско понашање", навео је Стојановић у писаној изјави.

Како истиче, српске светиње се на КиМ стално скрнаве, али посебно тај храм некоме много смета, јер је најчешће на мети вандала.

Због тога је, сматра Стојановић, неопходно да се око храма подигне ограда што пре и да се починиоци срамних и нецивилизованих дела спрече да даље скрнаве храм.

"И мирно посматрање демонстраната од стране полиције, док улазе у храм и врше нужду је такође срамно", навео је Стојановић.

Подсећајући да је тај храм много пута до сад скрнављен, Стојановић је истакао да починиоци никада до сад нису пронађени, а да се јуче све догодило наочиглед полиције.

Он је зато позвао и косовског министра полиције да предузме казнене мере против службеника полиције који својим нечињењем омугућавају несметано вршење кривичних дела.

"Вандалима се једном мора стати на пут", закључио је Стојановић.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

ВРС РВИ

10.01.2016 23:01

Стока остаје стока. 95 % шиптара је затуцан народ и то се никада неће промјенити. Немају они "потенцијала" да размишљају на прави начин. Раде по систаму ИД-а колико су год у могућности. Скрнаве и руше историјске споменике. Шта би тек радили да су примљени у УНЕСЦО. Фанатици се шире невјероватном брзином крајње је вријеме да се ова гамад истрјеби. Никако не могу вјеровати да је ЕУ толико глупа. Закуцали су њима добро на врата а она их пуста да уђу. Платиће дебело за то.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни

10.01.2016 23:49

Дивљаци

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бошњак

11.01.2016 05:13

Ово је страшно да се овако понашају " људи " у вјерским објектима (( црквама и џамијама )..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

11.01.2016 12:01

Ја мрзим шипке али никад не бих писао у дЈамији, али дивљаци остају дивљаци.

ОДГОВОРИТЕ