Demonstranti urinirali u srpskoj crkvi

Zamenik kosovskog premijera Branimir Stojanović najoštrije je osudio skrnavljenje hrama Hrista Spasa u Prištini.

Srbija 10.01.2016 | 17:20
Demonstranti urinirali u srpskoj crkvi

On je naveo da je to počinila grupa demonstranata koji su došli na protest u tom gradu i ocenio neophodnim što skorije podizanje ograde oko te nedovršene crkve.

Stojanović smatra da je takvo ponašanje sramno i necivilizovano, ali da je sramno i to što je, kako dodaje, policija mirno posmatrale demonstrante dok su ulazili u hram.

"Urinirati u svetinji je sramno, necivilizovano, vandalsko ponašanje", naveo je Stojanović u pisanoj izjavi.

Kako ističe, srpske svetinje se na KiM stalno skrnave, ali posebno taj hram nekome mnogo smeta, jer je najčešće na meti vandala.

Zbog toga je, smatra Stojanović, neophodno da se oko hrama podigne ograda što pre i da se počinioci sramnih i necivilizovanih dela spreče da dalje skrnave hram.

"I mirno posmatranje demonstranata od strane policije, dok ulaze u hram i vrše nuždu je takođe sramno", naveo je Stojanović.

Podsećajući da je taj hram mnogo puta do sad skrnavljen, Stojanović je istakao da počinioci nikada do sad nisu pronađeni, a da se juče sve dogodilo naočigled policije.

On je zato pozvao i kosovskog ministra policije da preduzme kaznene mere protiv službenika policije koji svojim nečinjenjem omugućavaju nesmetano vršenje krivičnih dela.

"Vandalima se jednom mora stati na put", zaključio je Stojanović.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

VRS RVI

10.01.2016 23:01

Stoka ostaje stoka. 95 % šiptara je zatucan narod i to se nikada neće promjeniti. Nemaju oni "potencijala" da razmišljaju na pravi način. Rade po sistamu ID-a koliko su god u mogućnosti. Skrnave i ruše istorijske spomenike. Šta bi tek radili da su primljeni u UNESCO. Fanatici se šire nevjerovatnom brzinom krajnje je vrijeme da se ova gamad istrjebi. Nikako ne mogu vjerovati da je EU toliko glupa. Zakucali su njima dobro na vrata a ona ih pusta da uđu. Platiće debelo za to.

ODGOVORITE
Name

Crni

10.01.2016 23:49

Divljaci

ODGOVORITE
Name

Bošnjak

11.01.2016 05:13

Ovo je strašno da se ovako ponašaju " ljudi " u vjerskim objektima (( crkvama i džamijama )..

ODGOVORITE
Name

Md

11.01.2016 12:01

Ja mrzim šipke ali nikad ne bih pisao u dJamiji, ali divljaci ostaju divljaci.

ODGOVORITE