Новак посветио трофеј покојном деди: Он ме је звао "соколе"!

Уз овације. Тако је Новак Ђоковић био дочекан у прес центру после првог освојеног турнира у сезони. Задовољно је ушетао са пехаром у руци. Имао је све разлоге овога света да буде пресрећан.

Тенис 10.01.2016 | 11:40
Новак посветио трофеј покојном деди: Он ме је звао "соколе"!

Новаче, Надал нам је на конференцији рекао да си био изванредан у мечу и да никога никада није видео тако да игра.

- Хвала на комплиментима, сјајно је то чути од великог шампиона какав је Рафа. Мислим да сам играо одлично од почетка до краја. Играо сам у омиљеним условима. Осећао сам се веома комфорно на терену. Изашао сам са правим осећањем на терен и видели сте – рекао је први рекет света.

Ноле је открио и зашто му је посебно драга прва титула освојена на старту године.

- Трофеј је соко, а мене је покојни деда Владимир звао „соколе“.

Осећате ли се непобедивим?

- Не. Нико то није – и овога пита остао је скроман Новак.

- Играм сјајно и хоћу то да искористим. Знам да не могу заувек овако, али не размишљам превише о томе. Тачно је да играм свој најбољи тенис, али не смем да дозволим да ме то понесе.

Потпуно сте надиграли Надала?

- Није фер да кажем да је ово била лака победа. Имам поштовања према Надалу, а уколико бих рекао да је ово била лака победа, показао бих непоштовање. Задовољан сам како сам овде играо. Била је ово добра одлука да дођем у Доху. Могао сам да тренирам и даље или да играм неку егзибицију, али сам одлучио да дођем овде, што је било одлично.

Забринули сте нас када сте пред финале рекли да имате проблема са раменом. Како сте сада?

- Није ништа озбиљно. Сигуран сам да ће у Мелбурну бити све у реду. Повремено се појави проблем, али нема разлога за бригу.

Следећа станица је Мелбурн. Када полазите у Аустралију?

- Већ касним. За три сата летим. Номадски живот се наставља.

Откријте нам како сте провели одмор.

- Са бебом у рукама – рекао је уз осмех.

- Стефан има 14 месеци и ако сте родитељ разумећете шта значи време проведено са децом. Он изискује пуно пажње и тотално сам се њему посветио. Знате, овај одмор се потпуно разликовао од свих осталих. Био је посвећен породици. Иначе, време сам проводио и тако што сам читао. Посебно сам читао магазин „Оригинал“ који излази у Србији, а који уређује моја супруга. То је магазин намењен студентима, веома креативан са пуно интересантних тема. Такође, интересују ме књиге о психологији и холистици.

За крај, Ноле, серија освојених трофеја се наставља. Да ли у Мелбурбу да очекујемо исто?

- Сигурно је да ће ми ова победа донети много самопоуздања пред наредне турнире. Није могло да буде ближе перфекцији. Све сам урадио како је требало. Не размишљам пуно унапред, идемо од турнира до турнира – закључио је светски број један.

Гвардиола и Левандовски у свлачионици

Фудбалери Бајерна су вас гледали уживо.

-Да, сјајно је што су дошли да виде меч. У свлачионици после дуела били су Гвардиола и Левандовски. Сјајно је било попричати са њима, чути како они тренирају - рекао је Ноле.

Коментари / 0

Оставите коментар