Novak posvetio trofej pokojnom dedi: On me je zvao "sokole"!

Uz ovacije. Tako je Novak Đoković bio dočekan u pres centru posle prvog osvojenog turnira u sezoni. Zadovoljno je ušetao sa peharom u ruci. Imao je sve razloge ovoga sveta da bude presrećan.

Tenis 10.01.2016 | 11:40
Novak posvetio trofej pokojnom dedi: On me je zvao "sokole"!

Novače, Nadal nam je na konferenciji rekao da si bio izvanredan u meču i da nikoga nikada nije video tako da igra.

- Hvala na komplimentima, sjajno je to čuti od velikog šampiona kakav je Rafa. Mislim da sam igrao odlično od početka do kraja. Igrao sam u omiljenim uslovima. Osećao sam se veoma komforno na terenu. Izašao sam sa pravim osećanjem na teren i videli ste – rekao je prvi reket sveta.

Nole je otkrio i zašto mu je posebno draga prva titula osvojena na startu godine.

- Trofej je soko, a mene je pokojni deda Vladimir zvao „sokole“.

Osećate li se nepobedivim?

- Ne. Niko to nije – i ovoga pita ostao je skroman Novak.

- Igram sjajno i hoću to da iskoristim. Znam da ne mogu zauvek ovako, ali ne razmišljam previše o tome. Tačno je da igram svoj najbolji tenis, ali ne smem da dozvolim da me to ponese.

Potpuno ste nadigrali Nadala?

- Nije fer da kažem da je ovo bila laka pobeda. Imam poštovanja prema Nadalu, a ukoliko bih rekao da je ovo bila laka pobeda, pokazao bih nepoštovanje. Zadovoljan sam kako sam ovde igrao. Bila je ovo dobra odluka da dođem u Dohu. Mogao sam da treniram i dalje ili da igram neku egzibiciju, ali sam odlučio da dođem ovde, što je bilo odlično.

Zabrinuli ste nas kada ste pred finale rekli da imate problema sa ramenom. Kako ste sada?

- Nije ništa ozbiljno. Siguran sam da će u Melburnu biti sve u redu. Povremeno se pojavi problem, ali nema razloga za brigu.

Sledeća stanica je Melburn. Kada polazite u Australiju?

- Već kasnim. Za tri sata letim. Nomadski život se nastavlja.

Otkrijte nam kako ste proveli odmor.

- Sa bebom u rukama – rekao je uz osmeh.

- Stefan ima 14 meseci i ako ste roditelj razumećete šta znači vreme provedeno sa decom. On iziskuje puno pažnje i totalno sam se njemu posvetio. Znate, ovaj odmor se potpuno razlikovao od svih ostalih. Bio je posvećen porodici. Inače, vreme sam provodio i tako što sam čitao. Posebno sam čitao magazin „Original“ koji izlazi u Srbiji, a koji uređuje moja supruga. To je magazin namenjen studentima, veoma kreativan sa puno interesantnih tema. Takođe, interesuju me knjige o psihologiji i holistici.

Za kraj, Nole, serija osvojenih trofeja se nastavlja. Da li u Melburbu da očekujemo isto?

- Sigurno je da će mi ova pobeda doneti mnogo samopouzdanja pred naredne turnire. Nije moglo da bude bliže perfekciji. Sve sam uradio kako je trebalo. Ne razmišljam puno unapred, idemo od turnira do turnira – zaključio je svetski broj jedan.

Gvardiola i Levandovski u svlačionici

Fudbaleri Bajerna su vas gledali uživo.

-Da, sjajno je što su došli da vide meč. U svlačionici posle duela bili su Gvardiola i Levandovski. Sjajno je bilo popričati sa njima, čuti kako oni treniraju - rekao je Nole.

Komentari / 0

Ostavite komentar