Кажу да је договорено: Пато у Ливерпулу за 15.000.000 евра!

Потврде за трансфер стижу из Италије и Бразила.

Фудбал 11.01.2016 | 12:40
Кажу да је договорено: Пато у Ливерпулу за 15.000.000 евра!

Први играч којег је Ливерпул купио у тренерској ери Јиргена Клопа је Марко Грујић, али први новајлија који ће дебитовати код Немца на Енфилду би требало да буде Алешандре Пато. Из Италије и Бразила стижу потврде да је трансфер договорен и да Бразилац ускоро стиже у Ливерпул.

Висина трансфера би требало да износи 15.000.000 евра. Плус евентуални бонуси. Толико обештећење Ливерпул нуди Коринтијансу, а с обзиром да клуб из Сао Паула једва чека да се реши популарног Патка, ово је понуда која се не одбија. Поготово јер Пато има уговор на још годину дана.

Бразилски нападач је до сада играо као позајмљен играч Коринтијанса у Сао Паула али ниједан од два клуба није изразио жељу да га доведе. Иако је некадашњи фудбалер Милана у 2015. години постигао 25 голова. С друге стране, Пато је одбио мега уговор у кинеској Тјанђин Теди вредан 12.000.000 евра по сезони јер сматра да још није рекао последњу реч у европском фудбалу. Има само 26 година и није желео да крене путем којим крећу они који су решили да ставе тачку на играње врхунског фудбала.

Још док је био тренер у Дортмунду, Клоп је желео да доведе Пата, а та амбиција би сада требало да му се оствари у Ливерпулу. Бразилац чију каријеру су исекле бројне повреде, у последње време нема здравствених проблема и најављује је да би могао да се врати у великом стилу. Ливерпулу би добро дошао јер Клоп има огромне проблеме са повређеним нападачима, поготово са Стариџом који више паузира него што игра. Олакшавајућа околност за Пата је што га не Енфилду чекају земљаци Фирмино и Кутињо.

Коментари / 0

Оставите коментар