Kažu da je dogovoreno: Pato u Liverpulu za 15.000.000 evra!

Potvrde za transfer stižu iz Italije i Brazila.

Fudbal 11.01.2016 | 12:40
Kažu da je dogovoreno: Pato u Liverpulu za 15.000.000 evra!

Prvi igrač kojeg je Liverpul kupio u trenerskoj eri Jirgena Klopa je Marko Grujić, ali prvi novajlija koji će debitovati kod Nemca na Enfildu bi trebalo da bude Alešandre Pato. Iz Italije i Brazila stižu potvrde da je transfer dogovoren i da Brazilac uskoro stiže u Liverpul.

Visina transfera bi trebalo da iznosi 15.000.000 evra. Plus eventualni bonusi. Toliko obeštećenje Liverpul nudi Korintijansu, a s obzirom da klub iz Sao Paula jedva čeka da se reši popularnog Patka, ovo je ponuda koja se ne odbija. Pogotovo jer Pato ima ugovor na još godinu dana.

Brazilski napadač je do sada igrao kao pozajmljen igrač Korintijansa u Sao Paula ali nijedan od dva kluba nije izrazio želju da ga dovede. Iako je nekadašnji fudbaler Milana u 2015. godini postigao 25 golova. S druge strane, Pato je odbio mega ugovor u kineskoj Tjanđin Tedi vredan 12.000.000 evra po sezoni jer smatra da još nije rekao poslednju reč u evropskom fudbalu. Ima samo 26 godina i nije želeo da krene putem kojim kreću oni koji su rešili da stave tačku na igranje vrhunskog fudbala.

Još dok je bio trener u Dortmundu, Klop je želeo da dovede Pata, a ta ambicija bi sada trebalo da mu se ostvari u Liverpulu. Brazilac čiju karijeru su isekle brojne povrede, u poslednje vreme nema zdravstvenih problema i najavljuje je da bi mogao da se vrati u velikom stilu. Liverpulu bi dobro došao jer Klop ima ogromne probleme sa povređenim napadačima, pogotovo sa Staridžom koji više pauzira nego što igra. Olakšavajuća okolnost za Pata je što ga ne Enfildu čekaju zemljaci Firmino i Kutinjo.

Komentari / 0

Ostavite komentar