Звезда одбила милионе за Јовановића и Катаија!

"Прошло је време када су играчи из Црвене звезде одлазили за ситан новац или раскидима Арбитражне комисије ФСС на штету клуба", поручује директор црвено-белих Звездан Терзић.

Фудбал 11.01.2016 | 11:20
Звезда одбила милионе за Јовановића и Катаија!

Продајом Марка Грујића у Ливерпул, Црвена звезда зарадила је шест милиона евра, стабилизовала тешку финансијску ситуацију и после дуго времена у стању је и да одбија понуде за своје играче.

Конкретно - инострани клубови послали су понуде за двојицу првотимаца црвено-белих, Вукашина Јовановића и Александра Катаија. Међутим, емисари из иностранства добили су кратак одговор: "Не!".

То је потврдио директор Црвене звезде у изјави достављеној медијима.

"Истина је да смо добили понуду Бордоа од 2,1 милион евра и 20 одсто од наредне продаје за трансфер Вукашина Јовановића. Међутим, мораћемо да се Французима захвалимо на овој понуди".

"Није разлог у висини понуде, не желимо ни да причамо о цени. Једноставно, Вукашин Јовановић није на продају и он остаје у Црвеној звезди да освоји шампионски титулу и помогне свом клубу да уђе у Лигу шампиона или Лигу Европе", рекао је Терзић.

Он је подвукао да је финансијска ситуација у клубу стабилизована и да је ниједан играч који је јесенас имао значајну минутажу није на продају.

Шта важи за Јовановића, важи и за Звездину "десетку".

"Иста је ситуација и са Александром Катаијем, јер и за њега имамо конкретну милионску понуду", објаснио је Терзић, па додао:

"Трансфере Јовановића и Катаија смо спремали као алтернативу за решавање финансијске ситуације у случају да је пропао трансфер Марка Грујића. Прошло је време када су играчи из Црвене звезде одлазили за ситан новац или раскидима Арбитражне комисије ФСС на штету клуба. Црвена звезда и наши играчи ће поново бити цењени у Европи".

У наредним данима и недељама, црвено-бели ће енергију пре свега усмерити на јачање састава Миодрага Божовића.

"Сада нам је фокус на даљем јачању екипе и довођењу квалитетног штопера и дефанзивног везног играча, да би се на време спремили за квалификације за Лигу шампиона!", подвукао је Терзић.

Тренер црвено-белих Миодраг Божовић прозваће играче на почетку припрема за наставак сезоне у понедељак. Међу њима ће, по свему судећи, бити и Марко Грујић (позајмљен до краја сезоне) и Вукашин Јовановић и Александар Катаи.

Коментари / 0

Оставите коментар