Zvezda odbila milione za Jovanovića i Kataija!

"Prošlo je vreme kada su igrači iz Crvene zvezde odlazili za sitan novac ili raskidima Arbitražne komisije FSS na štetu kluba", poručuje direktor crveno-belih Zvezdan Terzić.

Fudbal 11.01.2016 | 11:20
Zvezda odbila milione za Jovanovića i Kataija!

Prodajom Marka Grujića u Liverpul, Crvena zvezda zaradila je šest miliona evra, stabilizovala tešku finansijsku situaciju i posle dugo vremena u stanju je i da odbija ponude za svoje igrače.

Konkretno - inostrani klubovi poslali su ponude za dvojicu prvotimaca crveno-belih, Vukašina Jovanovića i Aleksandra Kataija. Međutim, emisari iz inostranstva dobili su kratak odgovor: "Ne!".

To je potvrdio direktor Crvene zvezde u izjavi dostavljenoj medijima.

"Istina je da smo dobili ponudu Bordoa od 2,1 milion evra i 20 odsto od naredne prodaje za transfer Vukašina Jovanovića. Međutim, moraćemo da se Francuzima zahvalimo na ovoj ponudi".

"Nije razlog u visini ponude, ne želimo ni da pričamo o ceni. Jednostavno, Vukašin Jovanović nije na prodaju i on ostaje u Crvenoj zvezdi da osvoji šampionski titulu i pomogne svom klubu da uđe u Ligu šampiona ili Ligu Evrope", rekao je Terzić.

On je podvukao da je finansijska situacija u klubu stabilizovana i da je nijedan igrač koji je jesenas imao značajnu minutažu nije na prodaju.

Šta važi za Jovanovića, važi i za Zvezdinu "desetku".

"Ista je situacija i sa Aleksandrom Kataijem, jer i za njega imamo konkretnu milionsku ponudu", objasnio je Terzić, pa dodao:

"Transfere Jovanovića i Kataija smo spremali kao alternativu za rešavanje finansijske situacije u slučaju da je propao transfer Marka Grujića. Prošlo je vreme kada su igrači iz Crvene zvezde odlazili za sitan novac ili raskidima Arbitražne komisije FSS na štetu kluba. Crvena zvezda i naši igrači će ponovo biti cenjeni u Evropi".

U narednim danima i nedeljama, crveno-beli će energiju pre svega usmeriti na jačanje sastava Miodraga Božovića.

"Sada nam je fokus na daljem jačanju ekipe i dovođenju kvalitetnog štopera i defanzivnog veznog igrača, da bi se na vreme spremili za kvalifikacije za Ligu šampiona!", podvukao je Terzić.

Trener crveno-belih Miodrag Božović prozvaće igrače na početku priprema za nastavak sezone u ponedeljak. Među njima će, po svemu sudeći, biti i Marko Grujić (pozajmljen do kraja sezone) i Vukašin Jovanović i Aleksandar Katai.

Komentari / 0

Ostavite komentar