АБА - Цибона пред Партизан: Вруће срце и хладна глава!

Загрепчани мотивисани за борбу против црно-белих. "Идемо по победу", каже Анте Жижић. "Вероватно ће и дворана бити пуна", поручује тренер Мулаомеровић.

Кошарка 10.01.2016 | 11:00
АБА - Цибона пред Партизан: Вруће срце и хладна глава!

Док је Партизан доводио новог тренера, Александра Џикића, као и новог Американца, Дарела Вилијамса, и Цибона је пролазила кроз промене, јер су је напустили Марко Јагодић Куриџа, па Ивица Зубац.

После наведених промена у оба табора, на реду је међусобни дуел два некадашња шампиона Европе, а сада вицешампиона својих земаља, заказан за недељу у 19.00 часова. Порука Загрепчана уочи гостовања у Београду је кратка: "Долазимо по тријумф!"

"У Београд идемо по победу као и сваку другу утакмицу. Чека нас тежак задатак јер је Партизану то тешка утакмица и сигурно нас чека пун Пионир. Психолошки смо јако чврсти и идемо тражити своју шансу", рекао је у најави утакмице млади Анте Жижић.

У експедицији "Цибоса" биће и искусни двојац Андрија Жижић - Јасмин Хукић. Екипу ће предводити млади тренер Дамир Мулаомеровић.

"У Партизану је дошло до промене тренера, а сигуран сам да ће својим тренеским квалитетом Џикић пробати направити неке промене. Потписали су још једног играча, тако да нас чека тешка утакмица. Ми смо спремни, имали смо два дана да се припремимо и да пробамо да победимо. Имамо једну добру атмосферу и добар низ, па је мени у интересу да одиграмо једну добру утакмицу", рекао је тренер "Вукова".

"Биће вруће срце, хладна глава и одиграћемо најбоље што будемо могли. Вероватно ће и дворана бити пуна након њихове ситуације у којој се налазе. Доста је занимљива борба за опстанак", подвукао је Мулаомеровић.

Партизанов (6-12) циљ је јасан, јер му је победа неопходна после четири узастопна пораза и пада на деобу последњег места табеле. Цибона има два тријумфа више (8-10) и заузима седмо место.

Коментари / 0

Оставите коментар