Калинић: Жељко је показао какав је тренер!

Крилни кошаркаш Фенербахчеа Никола Калинић каже да је крајни циљ тима да се бори за трофеј првака Европе и да нико не бежи од те одговорности.

Кошарка 10.01.2016 | 15:40
Калинић: Жељко је показао какав је тренер!

Екипа Жељка Обрадовића у петак је убедљиво савладала Црвену звезду 88:65, па сада има скор 2-0 у Топ 16 фази Евролиге.

“Наша феноменална партија и убедљивија победа него што смо очекивали. Улогу је одиграло и наше искуство, многи од нас су играли овде у Пиониру, скоро сви су играли у оваквој атмосфери. Контролисали смо утакмицу од првог до последњег минута, успорили смо игру Звезде, ’умртвили’ је. Спречили смо их да искористе енергију публике и то је било пресудно. Весели и Јудо су у потпуности затворили рекет, а и у нападу су доминирали офанзивним скоковима, то је било кључно за победу“, почео је Калинић причу.

Ретко ко је као Фенер ове сезоне разбијао одбрану Звезде и долазио до зицера и отворених шутева, па смо питали Калинића на шта је стављен акценат у скаутингу.

“Ех, па сад, не могу све да откријем“, рекао је Калинић уз осмех, “Једноставно, имали смо неке минијатуре које нам је Жељко нацртао. У склопу припреме утакмице Жељко је показао какав је тренер и то је то“.

Фенербахче је прошле сезоне дошао до фајнал-фора и испао од Реала у полуфиналу, а циљеви су сада још виши.

“Све смо боље и уигранији, то осећамо на сваком тренингу и на свакој утакмици. Има наравно још доста простора за напредак, али по резултатима се види да смо бољи. Наш циљ је фајнал-фор – сад је била нека анкета, створио се мало и притисак, али због тога смо склопљени и дошли у Фенербахче, да бисмо се борили за титулу првака Европе и не бежимо од тога“.

За крај, Никола каже да на личном плану све иде како треба у његовом првом искуству у иностранству.

“Задовољан сам – Истанбул је феноменалан град. Када је реч о игри, далеко сам од свог пуног потенцијала, али тренер има план за свакога, тако и за мене, па не сумњам да ће све доћи на своје“.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Неутралан

10.01.2016 14:50

Овај Обрадовиц исти Ера Ојданиц. Ко да их је исти к... правио

ОДГОВОРИТЕ