Kalinić: Željko je pokazao kakav je trener!

Krilni košarkaš Fenerbahčea Nikola Kalinić kaže da je krajni cilj tima da se bori za trofej prvaka Evrope i da niko ne beži od te odgovornosti.

Košarka 10.01.2016 | 15:40
Kalinić: Željko je pokazao kakav je trener!

Ekipa Željka Obradovića u petak je ubedljivo savladala Crvenu zvezdu 88:65, pa sada ima skor 2-0 u Top 16 fazi Evrolige.

“Naša fenomenalna partija i ubedljivija pobeda nego što smo očekivali. Ulogu je odigralo i naše iskustvo, mnogi od nas su igrali ovde u Pioniru, skoro svi su igrali u ovakvoj atmosferi. Kontrolisali smo utakmicu od prvog do poslednjeg minuta, usporili smo igru Zvezde, ’umrtvili’ je. Sprečili smo ih da iskoriste energiju publike i to je bilo presudno. Veseli i Judo su u potpunosti zatvorili reket, a i u napadu su dominirali ofanzivnim skokovima, to je bilo ključno za pobedu“, počeo je Kalinić priču.

Retko ko je kao Fener ove sezone razbijao odbranu Zvezde i dolazio do zicera i otvorenih šuteva, pa smo pitali Kalinića na šta je stavljen akcenat u skautingu.

“Eh, pa sad, ne mogu sve da otkrijem“, rekao je Kalinić uz osmeh, “Jednostavno, imali smo neke minijature koje nam je Željko nacrtao. U sklopu pripreme utakmice Željko je pokazao kakav je trener i to je to“.

Fenerbahče je prošle sezone došao do fajnal-fora i ispao od Reala u polufinalu, a ciljevi su sada još viši.

“Sve smo bolje i uigraniji, to osećamo na svakom treningu i na svakoj utakmici. Ima naravno još dosta prostora za napredak, ali po rezultatima se vidi da smo bolji. Naš cilj je fajnal-for – sad je bila neka anketa, stvorio se malo i pritisak, ali zbog toga smo sklopljeni i došli u Fenerbahče, da bismo se borili za titulu prvaka Evrope i ne bežimo od toga“.

Za kraj, Nikola kaže da na ličnom planu sve ide kako treba u njegovom prvom iskustvu u inostranstvu.

“Zadovoljan sam – Istanbul je fenomenalan grad. Kada je reč o igri, daleko sam od svog punog potencijala, ali trener ima plan za svakoga, tako i za mene, pa ne sumnjam da će sve doći na svoje“.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Neutralan

10.01.2016 14:50

Ovaj Obradovic isti Era Ojdanic. Ko da ih je isti k... pravio

ODGOVORITE