Милер: Три пораза?! Нисмо забринути!

Крилни кошаркаш Црвене звезде Квинси Милер каже да се још навикава на европска правила и додаје да у тиму нису узнемирени после три пораза у низу.

Кошарка 10.01.2016 | 14:20
Милер: Три пораза?! Нисмо забринути!

“Није то баш толико велика ствар – у две претходне утакмице изгубили смо са пола коша разлике и потребно је само да променимо неке детаље, да се прилагодимо. Нисмо превише забринути, ово је сјајна група момака, пре свега карактерна. Кажем, нисмо забринути“, рекао је Милер после убедљивог пораза од Фенербахчеа у Пиониру (88:65).

“Дозволили смо им превише офанзивних скокова, то је делом моја кривица, а они су бирали праве акције против нас. Јана (Веселог) познајем добро, играли смо заједно у Нагетсима, сјајан је играч. Тежак је ово пораз, али имамо двојицу нових играча, још се навикавамо једни на друге, биће све у реду“, додао је Американац.

На питање зашто су Звездини играчи били нервозни, Милер је одговорио:

“Искрено, не знам, не могу да вам кажем – играли смо дуго без коша. Фенер је сјајан тим и треба им одати признање. Не бих рекао да је разлика реална – они јесу сјајан тим, али и ми смо, напредоваћемо“.

Милер је брзо направио две личне грешке, до краја полувремена и трећу, а није први пут да има проблема са фауловима.

“Уф... То је тешко. То и правило о корацима. То је заиста другачије у односу на САД – много ми фаулова свирају, али нисам под притиском, наставићу само да се адаптирам на овдашњи стил игре“.

Мицић: На тренингу је како треба, али недостаје ми сигурности

Звездин новајлија Василије Мицић, који је против Фенера одиграо трећи меч у црвено-белом дресу, истакао је врлине Фенербахчеа.

“У првој утакмици са Бајерном смо их добили јер су се тек окупили и нису вероватно очекивали велики отпор Бајерна, али већ у другој утакмици били су много бољи – напредују много и екипно и индивидуално, што се видело и сада. Држе исти ритам 40 минута и тешко је томе се супротставити“, рекао је Мицић и додао:

“Имали су много скокова у нападу, стално имају три играча на скоку – играју са два висока играча, Јудо и Весели мислим да заједно имају одраз пет метара“.

Ипак, и црвено-бели су одиграли испод свог нивоа, па је убедљив пораз био логична последица.

“Сада смо били несигурни у завршници, без самопоуздања, поготово на почетку када смо промашили неке зицере у рекету. Да смо то дали, можда бисмо играли сигурније и чвршће у одбрани, али они су стварно много добра екипа и кажњавају сваки неспоразум у одбрани“.

Мицић каже да је срећан у Звезди и додаје:

“Много је лепо бити део свега овога и трудим се да дам све од себе. Дуго нисам играо и покушавам на сваки начин да се вратим у ритам. Први пут у животу нисам играо на почетку ове сезоне – до сада сам био на паркету где год сам играо, сада сам био тек трећа опција у Бајерну и то ми је било чудно. Борио сам се за минуте, али нисам успео, повреда на почетку сезоне ме је омела“.

Млади, 21-годишњи плеј верује да ће ускоро и на терену изгледати онако како он жели.

“Сада се физички супер осећам, а играчки ми дефинитивно треба времена. На тренингу све изгледа много боље, али на утакмици ми треба још сигурности, да стекнем осећај и да се упознам са тиме шта саиграчима прија – играм на позицији која мора да разиграва екипу“.

Звезди сада предстоје два гостовања – прво у АБА лиги у Љубљани против Олимпије, а онда и у Атини против Панатинаикоса.

Коментари / 0

Оставите коментар