Miler: Tri poraza?! Nismo zabrinuti!

Krilni košarkaš Crvene zvezde Kvinsi Miler kaže da se još navikava na evropska pravila i dodaje da u timu nisu uznemireni posle tri poraza u nizu.

Košarka 10.01.2016 | 14:20
Miler: Tri poraza?! Nismo zabrinuti!

“Nije to baš toliko velika stvar – u dve prethodne utakmice izgubili smo sa pola koša razlike i potrebno je samo da promenimo neke detalje, da se prilagodimo. Nismo previše zabrinuti, ovo je sjajna grupa momaka, pre svega karakterna. Kažem, nismo zabrinuti“, rekao je Miler posle ubedljivog poraza od Fenerbahčea u Pioniru (88:65).

“Dozvolili smo im previše ofanzivnih skokova, to je delom moja krivica, a oni su birali prave akcije protiv nas. Jana (Veselog) poznajem dobro, igrali smo zajedno u Nagetsima, sjajan je igrač. Težak je ovo poraz, ali imamo dvojicu novih igrača, još se navikavamo jedni na druge, biće sve u redu“, dodao je Amerikanac.

Na pitanje zašto su Zvezdini igrači bili nervozni, Miler je odgovorio:

“Iskreno, ne znam, ne mogu da vam kažem – igrali smo dugo bez koša. Fener je sjajan tim i treba im odati priznanje. Ne bih rekao da je razlika realna – oni jesu sjajan tim, ali i mi smo, napredovaćemo“.

Miler je brzo napravio dve lične greške, do kraja poluvremena i treću, a nije prvi put da ima problema sa faulovima.

“Uf... To je teško. To i pravilo o koracima. To je zaista drugačije u odnosu na SAD – mnogo mi faulova sviraju, ali nisam pod pritiskom, nastaviću samo da se adaptiram na ovdašnji stil igre“.

Micić: Na treningu je kako treba, ali nedostaje mi sigurnosti

Zvezdin novajlija Vasilije Micić, koji je protiv Fenera odigrao treći meč u crveno-belom dresu, istakao je vrline Fenerbahčea.

“U prvoj utakmici sa Bajernom smo ih dobili jer su se tek okupili i nisu verovatno očekivali veliki otpor Bajerna, ali već u drugoj utakmici bili su mnogo bolji – napreduju mnogo i ekipno i individualno, što se videlo i sada. Drže isti ritam 40 minuta i teško je tome se suprotstaviti“, rekao je Micić i dodao:

“Imali su mnogo skokova u napadu, stalno imaju tri igrača na skoku – igraju sa dva visoka igrača, Judo i Veseli mislim da zajedno imaju odraz pet metara“.

Ipak, i crveno-beli su odigrali ispod svog nivoa, pa je ubedljiv poraz bio logična posledica.

“Sada smo bili nesigurni u završnici, bez samopouzdanja, pogotovo na početku kada smo promašili neke zicere u reketu. Da smo to dali, možda bismo igrali sigurnije i čvršće u odbrani, ali oni su stvarno mnogo dobra ekipa i kažnjavaju svaki nesporazum u odbrani“.

Micić kaže da je srećan u Zvezdi i dodaje:

“Mnogo je lepo biti deo svega ovoga i trudim se da dam sve od sebe. Dugo nisam igrao i pokušavam na svaki način da se vratim u ritam. Prvi put u životu nisam igrao na početku ove sezone – do sada sam bio na parketu gde god sam igrao, sada sam bio tek treća opcija u Bajernu i to mi je bilo čudno. Borio sam se za minute, ali nisam uspeo, povreda na početku sezone me je omela“.

Mladi, 21-godišnji plej veruje da će uskoro i na terenu izgledati onako kako on želi.

“Sada se fizički super osećam, a igrački mi definitivno treba vremena. Na treningu sve izgleda mnogo bolje, ali na utakmici mi treba još sigurnosti, da steknem osećaj i da se upoznam sa time šta saigračima prija – igram na poziciji koja mora da razigrava ekipu“.

Zvezdi sada predstoje dva gostovanja – prvo u ABA ligi u Ljubljani protiv Olimpije, a onda i u Atini protiv Panatinaikosa.

Komentari / 0

Ostavite komentar